Kategorier
Musikk

Andrew Weatherall i Oslo

Lørdag kan du oppleve selveste Andrew Weatherall på The Villa.

Hvem, sa du?

Les deg opp under.

Two Lone Swordsmen
Further Reminders
Warp Records/VME 2001

Further Reminders er i formen et remiksalbum, men det utkonkurrerer allikevel det meste innen dagens elektronika i spennvidde, fantasirikdom og mot. Innholdet spenner fra akustiske ballader til skitten elektro som blir for tøff for de fleste dansegulv.

Andrew Weatherall og Keith Tenniswood skjuler seg bak gruppenavnet. Tenniswood har jobbet med navn som The Aloof, David Holmes og Red Snapper tidligere, samt gitt ut plater som Bargecharge og Radioactive Man. Og Weatherall er en av de mest kreative sjelene i britisk klubbmusikk – mest kjent for å forandre Primal Scream fra et skranglete popband til hedonistiske klubbguruer med sin produksjon på Screamadelica-albumet fra 1991. Etter det dannet han Sabres Of Paradise, opparbeidet seg et rykte som kompromissløs og kreativ dj og ga ut deep house-plater under utallige pseudonymer.

Two Lone Swordsmen oppsto fra askene etter Sabres Of Paradise, men etter den lovpriste debuten The Fifth Mission: Return To The Flightpath Estate rotet duoen seg bort i mindre interessant eksperimentering. Fjorårets Tiny Reminders var et grusomt comeback, og nettopp en påminnelse om Weatheralls status innen klubbmusikken. Further Reminders fortsetter råkjøret.

Albumet renner over av fete, røffe rytmer – og inspirasjon hentet fra de siste 20 år med elektronisk musikk. Her er spor av elektro, big beat, synthpop, drum’n’bass, Aphex Twin-aktig skrudd elektronika, tung tekno og så videre – det hele med klare mørke undertoner, en slags dyster og tung elektrofunk. Musikalsk ligger dette nære nyere tysk elektronika, artister som Funkstörung, Mouse On Mars og Pole – bare at det er krydret med flere overraskelser. For plutselig dukker de filmatiske ørkenrockerne Calexico opp med sin stemningsfulle versjon av ”Tiny Reminder No. 3”. Strålende!

Etter et svakt fjorår har Warp Records i år allerede gitt oss sterke utgivelser med Autechre, Prefuse 73, Plaid, Squarepusher og nå Two Lone Swordsmen. Og snart kommer Aphex Twin. Hvor skal dette ende?

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..