Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Nye Bergen: $ushi x Kobe

Du sjekka vel ut min sak om Yoguttene og Hiphop-Bergen i D2 8. mai?

Dessverre ble de korte intervjuene med fremadstormende rappere som $ushi x Kobe, Hester, Kjartan Lauritzen, Rapspillets Obama, Hammaræn og Spikaræn og $vai-Rex enda kortere enn planlagt, så da legger jeg de opprinnelige versjonene ut fortløpende på bloggen.

I dag: Onge $ushimane og Kobe-wan Kenobi. I morgen: Hester.


FOTO: HELGE SKODVIN/D2

HVEM: Japan-fiksert rapduo, bestående av Emir Hvidsten Hindic (22), alias Onge $ushimane, og Kristoffer Uthaug (21), alias Kobe-wan Kenobi.

Soundcloud.

Twitter: @ongesushimane og @XkobewankenobiX

Utgivelser: Japan EP (2015).

For $ushi og Kobe kom navnet først, musikken etterpå.

– Sommeren 2013 hadde jeg kjøpt nye sneakers, en sixpack med Hansa og noe sushi. Så møter jeg en kompis, som bare sier «yo, er det Onge Sushimane» eller?» Da la jeg ut et bilde av skoene, en øl og sushien min på Instragram og skrev «$ushimane», forteller $ushi.

Duoen $ushi x Kobe er en fusjon av hiphophodet $ushi, som fikk opplæring av sin DJ-storebror og Pastor Troy-platene han fant på musikkbiblioteket i Bergen, og metalhodet Kobe, som først gikk vekk fra sin faste diett av death og black metal da han oppdaget Kendrick Lamar for tre år siden. Så er det da også hardheten og energien fra Atlanta-rap og metal som preger samarbeidet, som fikk en brakstart fra første låt.

– Det var søndag og jeg var tom for sigg, så jeg tok bilen til Emir for å sigge. Vi kjørte en liten tur, han begynte å skrive en tekst, jeg ringte en kompis og spurte om han kunne mekke en beat mens vi kjørte opp. Så skrev jeg et vers mens Emir spilte inn sitt, og det ble den første låten vår. Tidligere hadde jeg bare skrevet én black metal-låt, forteller Kobe.

«Wadadadeng» ble en hit på bergenske dansegulv vinteren 2014, og da duoen spilte inn en mer profesjonell versjon spredte den seg videre på nett og radio. Låten er spilt av 40.000 ganger på Soundcloud, mens videoen har passert 10.000 visninger på Youtube.

– Låten ble en russehit. I Bergen har det alltid vært russebusser med egne raplåter, for noen år siden betalte en buss masse penger for en egen låt med Snoop Dogg og Cory Gunz, laget av bergenseren Ralph Myerz, som jobber i California. Da vi var russ hadde A-laget nettopp sluppet sin EP, og da vi festet i Kongeparken hørte vi på Lars Vaulars «Eg e fra Bergen». Hiphop er en patriotisk bergensting, forklarer $ushi.

Duoen ble umiddelbart tatt under vingene av Yoguttene, som tok dem med på flere spillejobber og Øyafestivalen i 2014, og i mars spilte duoen på Bylarm samtidig som Japan EP ble gitt ut på $vai, Yoguttenes egen etikett på plateselskapet Oslo Records.

– Jeg har hørt på Lars Vaular og A-laget siden jeg var bitte liten, men de gutta gjør det litt skummelt å prøve seg selv som rapper. Yoguttene viser at også du kan gjøre det de gjør. Vi kom opp under Yoguttenes vinger, og deres publikum er blitt vårt publikum. Men liveshowet vårt tiltrekker seg også rockefolk og punkere, fordi det er en rå energi der, tror $ushi.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

7 svar på “Nye Bergen: $ushi x Kobe”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..