Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Nye Bergen: Rapspillets Obama

Tidligere har du fått $ushi x Kobe og Hester på bloggen, i dag er turen kommet til Rapspillets Obama.

I morgen: Kjartan Lauritzen.

Les den opprinnelige D2-saken her.

Fra venstre: DJ David Ghetto, Osama Bin-Bin, Paven, Bobby Sel, Obama og Unge Lovene (foran). Jesus Kristus var ikke med da bildet ble tatt.

FOTO: HELGE SKODVIN/D2

HVEM: Obama, Osama Bin-Bin, Paven, Jesus Kristus, DJ David Ghetto, Bobby Sel og Unge Lovene.

Soundcloud

Twitter
: @TrippelDobbel
Utgivelser: Høyvei EP (2014), jobber med oppfølger.
– Vi hadde hørt på Yoguttene siden de startet, og tenkte: Hvis de gjør det, kan ikke vi gjøre det også? Vi er store fans, men ikke fanboys, vi har funnet vår egen stil. Men hvis vi ikke hadde vært en gruppe med venner, tror jeg ingen av oss ville ha vært rappere, sier 21-åringen som bare kaller seg «Obama» og fremstår som lederskikkelsen i Rapspillets Obama, et typisk eksempel på vennegjengen som begynner å rappe på flipp, men som gradvis blir mer seriøse.

Som med Yoguttene begynte det med kjedsomhet i et kollektiv. Det var ikke stort å finne på, men siden DJ David Ghetto, som står for beats, hadde tilgang på mikrofon og datamaskin begynte de å lage musikk.

– Vi er først og fremst en vennegjeng, men for å bli mer kjent og møtes oftere begynte vi å lage musikk sammen, forklarer David.

De ble såpass fornøyd med låten «Trippel dobbel men aldri enkel» at de «slang den ut» på Soundcloud.

– Flere av vennene våre syntes det var gøy, og flere hengte seg på, og plutselig ble det en greie, en snøball som rullet.

https://soundcloud.com/rapspilletsobama/trippel-dobbel-men-aldri-enkel
Plutselig kom det 50 stykker fra en annen skole da vi spilte på skoleball, så var det 150–200 mennesker på konsertene våre, forteller Obama.

 Kollektivet ble omdøpt til «Trappen» og ble et klubbhus for vennegjengen. Flere låter, inspirert av både bergensgrupper som Yoguttene og A-laget og sørstatsrappere som Juicy J, Young Thug og Gucci Mane, strømmet ut av leiligheten i en kreativ feber.

– Vi begynte å lage musikk, og så lærte vi derfra. Det var det samme med Yoguttene, som bare er blitt bedre og bedre, og nå er utrolig flinke, sier Obama.

– Alle kan egentlig skape seg et navn i dag. Det er så lett å få ordet ut via sosiale medier, hvis du bare er aktiv og lager mange låter, supplerer rapperen som kaller seg Paven.

Nå står Rapspillets Obama ved et veivalg. De glade dagene der gruppen gikk på videregående skole i Bergen er forbi, nå truer militærtjeneste, folkehøyskole og høyere utdannelse med å splitte kollektivet. Den gjenværende klikken har nå også fått støtte fra Frifond for kunstnere, og da blir det innkjøp av ny mikrofon og kanskje også album.

Men Unge Lovene, jusstudenten fra Østlandet som er så aktiv med å blogge, tvitre og lage hiphoplåter at han ikke vil at foreldrene skal få vite at det meste av tiden i Bergen går med til musikk, advarer mot å ta faget for seriøst.

– Tidligere tok mange norske undergrunnsrappere seg så seriøst, de snakket om album og singler selv om ingen hadde hørt om dem. Bergensbølgen gir mer faen, og bare legger ut musikk. Det skal ikke noe til for å lage rapmusikk i dag, forrige lørdag laget jeg seks låter. Det er bedre med for mye enn for lite.

– Så lenge du nikker med hodet når du hører sangen er den god, mener Obama.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Nye Bergen: Rapspillets Obama”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..