Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Nye Bergen: Kjartan Lauritzen

Tidligere har du fått $ushi x Kobe, Hester og Rapspillets Obama på bloggen, i dag er turen kommet til Kjartan Lauritzen.

I morgen: Hammaræn og Spikaræn.

Les den opprinnelige D2-saken her.

FOTO: HELGE SKODVIN/D2

HVEM: Lager musikk både solo og som medlem i Kjartan Lauritzen Quartet, med produsenten Gangstaman, rapperen Hobby og den oppblåsbare dukken Tinnitøs.

Soundcloud

Twitter: @KjartanLQ

Utgivelser: Mestertyv EP.

I videoen «Mestertyv» kjører en maskert rapper fra Sotra rundt i Bergen i en varebil, med bøttehatt og M16-maskinpistol, mens hans kidnapper damer og sammenligner seg med David Toska.

Men Kjartan Lauritzen, som har fått 2000 treff på videoen på en måned, er ikke fra Sotra, og han heter ikke Kjartan Lauritzen. Bak finlandshetten og solbrillene skjuler Per Aki Sigurdsson Kvikne (20) fra Balestrand i Sognefjorden seg. Kjartan Lauritzen ble nemlig født mens Kvikne gikk på Norges kreative høyskole.

– Jeg og Askjell «Gangstaman» Solstrand møttes da vi begge studerte produksjon. Kjartan Lauritzen Quartet startet i februar 2014 og vi slapp vår første låt og video, «Lekeplass», ifjor sommer. Men fordi Gangstaman ble for travel med annen produksjon, begynte jeg også å lage musikk på egen hånd, forteller Kvikne.

Han har alltid vært interessert i hiphop og laget egne beats, og er inspirert av «tusenvis av artister», blant annet Side Brok, Kendrick Lamar, J. Cole og A$AP Mob. For ikke å snakke om de «vilt mange» bergensrapperne som dukker opp på Soundcloud.

– Gangstaman kjenner Onge $ushimane og Kobe-wan Kenobi, så vi fulgte bare alle som fulgte dem. Gjennom Twitter ble vi kjent med Kurt Kokain, Hester og Rapspillets Obama, og alle støtter hverandre gjennom Twitter. Felles for alle er humoren. Du kan både være seriøs som rapper og lage morsomme figurer. Du bestemmer deg for en figur, og hvordan du da skal være som rapper.

– Ja, hva er forskjellen mellom Per Kvikne og Kjartan Lauritzen, bortsett fra dialekten?

– Da jeg flyttet til Bergen laget jeg en figur som het Kjartan Lauritzen. Dette var før jeg begynte å rappe. Han var en kul kar fra Sotra, og jeg ble til Kjartan hvis jeg tok på meg for små solbriller. Jeg er en gutt fra en liten bygd, jeg har ikke på meg solbriller konstant og er ikke så stygg i trynet overfor folk. Jeg er litt roligere, men samtidig har jeg alltid vært energisk og har drøy humor. Kjartan er en avspeiling av humoren min, der jeg har tatt den ut så langt jeg kan. Dessuten liker jeg bergensrap.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Nye Bergen: Kjartan Lauritzen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..