Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Nye Bergen, bonus: Intervju med Simon Alejandro

Simon Alejandro var for erfaren til å være med i D2-saken om «Nye Bergen», men ble trukket fram av Hester som en av byens dyktigste og mest undervurderte rappere.

I vår kom han med sitt andre album, Brun viking, oppfølgeren til debuten Utenfor sentrum (2013).

Jeg spurte bergensrapperen rett og slett hva han ønsker å oppnå med skiva, og hva som har endret seg siden forrige utgivelse.

– Med album to, Brun viking, er jeg tilbake med beatmakeren min, Lars B, og skriver fremdeles låter med mening og budskap, men på en funky og lur måte. Jeg døpte albumet Brun viking fordi tittelen beskriver meg på mange måter som norsk, men adoptert fra Colombia, og rasisme er et gjennomgående tema på platen. Det er også et tema jeg snakker og diskuterer mye om utenom musikken, og jeg mener det er viktig at jeg prater om det i musikken og adresserer problemet fra ståstedet til en 21 år gammel mann. Og selvfølgelig prøver jeg å gjøre det fra en vinkel som gjør det interessant for lytteren å høre.

– Jeg har, som på forrige album, Utenfor sentrum, vært med hele veien i prosessen med beatsene og instrumentene som har blitt lagt oppå. Så med album nummer to ville jeg utfordre meg selv, og se hvor tight og funky jeg kunne få en plate til å høres, og ikke minst finne en flyt i platen som lett kunne få den til å høres ut som en miks uten stopp. Så jeg har jobbet mye med at låtene skal passe til hverandre. Intensjonen er å få platen ut til norske og utenlandske lyttere, og komme oss ut på turné, enten solo eller med gruppen min, Jungelen (Lars B, Waaler, Joel Martinsson osv.), som slipper mixtape snart.

– Temaene i låtene har utviklet seg og jeg selv har fått sterkere meninger generelt i livet, som påvirker låtene. Mine «rap-skills» utvikler seg hele tiden, og på dette albumet er flowen i rapen mer variert enn på forrige album. Lars B har steppet veldig opp på beatsa, og har etter hvert fått mer og mer sin egen stil. På forrige album kunne man gjerne høre en «loop» gå om og om igjen i beaten uten særlig variasjon. På dette albumet har Lars B stort sett skreddersydd beatsa til vokalen. Siden sist har vi også hørt veldig mye god musikk i alle slags mulige sjangre, og vi er veldig bevisste på hvilken «lyd» vi vil ha, og hvordan musikken vår skal høres ut lydmessig. Vi liker den skitne 90-talls-lyden som The Roots, The Pharcyde og mange andre har vist oss.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..