Kategorier
Intervjuer Kunst Musikk

Fanzinestafett

Dette er Stunt Rock, fanzinen med nye redaktører for hvert nummer.

Støymusiker Lasse Marhaug, sjef i det voksende enmannsforlagshuset Marhaug Forlag, flerrer plasten av 290 kilo med trykksaker som har ankommet fra Litauen. Der finner han blant annet nummer to og tre av fanzinen Stunt Rock, der Marhaug har delegert redaktøransvaret til en strøm av artistkollegaer. Dette er nemlig en fanzinestafett.

– Jeg gir ingen andre retningslinjer enn at det skal være en fanzine, så får de tolke det som de vil, forklarer Marhaug.

I første nummer ønsket Sindre Bjerga å gjenskape følelsen av Gold Soundz, fanzinen han ga ut mellom 1996 og 1999, og fylte sitt nummer med tekster om italiensk prog, et intervju med Lumpy Davy fra Famlende Forsøk og et forsøk på å skrive en kanon med norsk undergrunnsmusikk fra 1980 til 2012 (Hærverk, Holy Toy, Munch og Psykisk tortur, for å nevne noen).

Sveitseren Joke Lanz i bandet Sudden Infant snevrer derimot inn dekningsområdet betraktelig i Stunt Rock #2: Foot Noise, et temanummer om støymusikk og fotfetisjisme, mens bassist Guro Skomsnes Moe har formet sitt nummer som en slags turnédagbok for bandet MoE, fylt med notater, bilder, tegneserier og intervjuer fra landeveien.

– Jeg trykker og distribuerer fanzinene via Marhaug Forlag, og artistene får 20 prosent av opplaget som betaling. Rundt ti artister har sagt at de skal lage hvert sitt nummer, men jeg vil ikke annonsere noe, fordi ting tar tid. Og jeg plukker selv ut hvem jeg tror vil funke, vil ikke ha fanzinedemos i posten, utdyper Marhaug.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..