Kategorier
metal Musikk

Disturbed: Numetal på autopilot

Er det noen som følger karrieren til Disturbed? De er nå ute med sitt sjette album, Immortalized, men jeg har ikke fulgt med siden andrealbumet Believe.

De er jo det perfekte bandet for alle som vil bekrefte fordommene sine om numetal.

Mer om sjangeren her.

Disturbed
Believe
Reprise/Warner 2002
3/6

På tross av manglende drahjelp fra media og radio slo både Linkin Park og P.O.D. gjennom med stor kraft i Norge i fjor. Nå håper Warner å gjenta suksessen med Disturbed, etter at The Sickness over tid solgte over en million eksemplarer og bandet var hovednavn på siste del av Ozzfest-turneen i fjor. Men Chicago-bandet viser på oppfølgeren at de fortsatt verken har egenart eller nok gode låter til å nå opp på samme nivå.

Snarere viser Believe at Disturbed er et band som ikke skammer seg for å utnytte klisjeene som er blitt knyttet til den utskjelte numetalsjangeren. For her er alle de rette ingrediensene: Dype gitarriff, angstfylte tekster, en vokal som veksler mellom det nedstemte, aggressive og metal-rappende, samt nærmest gotiske melodilinjer.

Det var neppe tilfeldig at Disturbed gjorde en versjon av Tears For Fears’ «Shout» på debuten, for rydder du vekk metalinnpakningen står et dyster 80-tallspopband avkledd tilbake på flere låter.

I enkelte låter viser Disturbed potensial og de vil nok ganske sikkert bli spilt en god del på MTV, men som album holder Believe ikke mål. Og det var heller ingen god idé at bandet fikk produsere selv sammen med Johnny K («kjent» for arbeid med Loudmouth og Tadpole) – for sammenlignet med Ross Robinson og Rick Rubins snerrende rotweilere er lydbildet på Believe som en puslete valp.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..