Kategorier
Musikk

Psychonasjonaldag

Sist fredag skreiv jeg følgende lille snutt om den store Motorpsycho-utstillingen/boka/samleplata. Denne er nok mer interessant for psychonautene.

Flere norske rockere som «samler på seg sjæl» her.

Under en europaturné ble det norske rockebandet Motorpsycho fotfulgt av et knippe italienske fans fra konsert til konsert, og én kveld ble fansen invitert backstage der de ble tilbudt restene av Motorpsychos pizza. Da bandet og fansen igjen møttes noen dager senere kunne italienerne fortelle at de aldri smakte på pizzaen, fordi de ville spare på den.

Sann eller ei, historien forteller bedre enn noe annet om det tette forholdet mellom Motorpsycho og fansen deres, de såkalte «psychonauts», og fredag 17. oktober var det julaften, bursdag og nyttårsaften på en og samme dag da Rockheim i Trondheim åpnet dørene for utstillingen «Supersonic Scientists», som gir et innblikk i heltenes hverdag, konsentrert rundt arbeidet med innspillingen av albumet Trust Us i 1997.

I tillegg gir Falck Forlag ut boken med samme navn, der «psychonauts» som Lars Ramslie, Johan Harstad og Anne Lise Frøkedal forteller om sitt nære forhold til bandet. Blodfansen fnyser nok noe mer i skjegget av Rune Grammofon-samleplaten Supersonic Scientists: A Young Person’s Guide To Motorpsycho, men de kjøper den nok likevel – selv om de heller sett en praktbok med baksidene på singelcoverne som bandet spilte baklengs under en konsert i Leipzig i 1994. Utstillingen står oppe til 30. april.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..