Kategorier
Arkitektur Foto Kunst Skjønnlitteratur

Gatekunsteventyret

Fredag skreiv jeg om barneboka Nora og den lilla blå kaninen i D2, mandag kom det fram at den skulle være ukas tema i barnehagen.

Tilfeldig? Neppe.

Innrøm det, du har lengtet etter kombinasjonen gatekunst og barnebok. Og nå er den her, i form av «Nora og den lilla blå kaninen», skrevet av forlagssjef og graffitimaler Martin Berdahl Amundsen og illustrert av gatekunstkollektivet The Stupid Mammals, basert på illustrasjoner av Ina Rolfsen, og til slutt fotografert av Raymond Mosken.

– Vi hadde det utrolig hyggelig, og hele maleropplevelsen har vært utrolig fin. Jeg har faktisk startet å jobbe med en ny bokidé, og denne gangen skal det bli mye maling fra lift, forteller Amundsen om prosessen med boken.

I løpet av sommeren ble alle illustrasjonene i boken utført som sjablonger og malerier ført opp på vegger i byrommet i Oslo. Amundsen hevder det er første gang en slik illustrasjonsteknikk er brukt for å fortelle en historie, om den venneløse førsteklassingen Nora som møter en blå kanin som bare er synlig for henne. Arbeidet var ikke enkelt, forlaget måtte søke om tillatelse for hver av de 17 veggene som ble malt, de fleste i barnehager. Ved ett tilfelle ringte en bekymret forbipasserende politiet under malingen i en barnehage ved Carl Berners plass.

– Vi har lært oss at man aldri kan forberede seg nok til et utendørs maleroppdrag, for når du har glemt å gjøre noe ferdig, eller mangler noe som trengs til illustrasjonen du skal male opp, er det veldig tidkrevende å ordne det. Når man skal male opp 17 malerier forskjellige steder i byen over et kort tidsrom, kan mange små forsinkelser ta veldig mye av den totale tiden vi bruker på maleriene, avslutter Amundsen.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..