Kategorier
Hiphop Musikk R&B

Missy Elliott: Endelig tilbake

Gleden var stor da Missy Elliott plutselig dukket opp med første smakebit fra sitt sjuende album, hennes første siden The Cookbook i 2005.

Og grav deg for all del bakover i katalogen for mer gull. Sjekk samleplata nederst i posten for eksempel.

Mer om Missy og Timbaland her.

Missy Elliott
The Cookbook
Goldmind/Atlantic/Warner 2005
4/6

Et velsmakende måltid, men etter en velkjent oppskrift.

Med seks gode album på rad, har Missy Elliott befestet sin stilling som den mest solide kvinnelige rapperen gjennom tidene. Men etter 2001s Miss E… So Addictive har albumene hennes vært heller forutsigbare i sin jakt på den perfekte miksen av futurisme og 80-tallsretro, og The Cookbook er intet unntak.

Albumet er bygd opp som et besøk på Missys hiphoprestaurant, men allerede i åpningssporet røper hun at hun bruker de samme råvarene som de fleste andre hiphopkokker: Mary J. Blige, The Neptunes, Ciara, Fatman Scoop og Timbaland. Det er en funky oppskrift, bevares, men i 2005 er den ikke særlig original – og rettene Missy serverer, minner mistenkelig om maten hos konkurrentene.

I løpet av den strålende singlen ”Lose Control” skjer det mer enn på de fleste hiphopalbum, mens ”On and On” og ”Can’t Stop” legger seg trygt i fotsporene til henholdsvis funkminimalismen fra Snoops ”Drop It Like It’s Hot” og perkusjonsorgien i Ameries ”1 Thing”.

Missy Elliott holder stand som hiphopdronning, men står i fare for å ende opp som en solid og trygg hitmaker i stedet for den overraskende og vågale innovatøren hun kan være.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Missy Elliott
Respect M.E.
Atlantic/Warner 2006

Julekvelden kommer tidlig i år, i form av denne hitparaden fra hiphops førstedame. Etter seks album på ni år er det på høy tid å ta en pust i bakken og skue bakover, og for en utsikt.

Fra den nyskapende fusjonen av hiphop og r&b på gjennombruddslåta «The Rain (Supa Dupa Fly)» til futuristiske funksymfonier som «Get Ur Freak On», «Lose Control» og «Work It». Et solid bevis for at Missy Elliott og makkeren Timbaland har revolusjonert popmusikken.

Opprinnelig publisert i Ny Tid.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Missy Elliott: Endelig tilbake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..