Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 5: Witchblade

Det føles litt rart at Image Comics i dag er det beste av de største tegneserieforlagene i USA. I dag følger jeg serier som The Walking Dead, Saga, Prophet, Southern Bastards, Stray Bullets,  Descender, Tooth & Claw og Velvet.

Tidligere gikk det mest i serier som Witchblade og lignende superhelter på steroider.

Mitt beste tips til julegave til den tegneserieinteresserte, eller den du skulle ønske var mer interessert i tegneserier, er selvsagt min egen Tegneserienes historieBla i den her.

488506

David Wohl, Christina Z, Brian Haberlin, Michael Turner og D-Tron
Witchblade nr. 1
Egmont Serieforlaget 1999

Superhelt på steroider.

Superheltene har ikke forlatt Norge. Supermann, Batman, Edderkoppen og Hulk ble nok nødt til å legge ned heltedådene på grunn av stusslig bladsalg, men en ny generasjon mer voldelige, sexy og reaksjonære helter er i ferd med å bite seg fast. Først ut var Todd McFarlanes Spawn, og nå er turen kommet til Witchblade.

Sara Pezzini er beintøff og storbrystet politikvinne med utseende som en supermodell. Hun har godt grep om både skytevåpen og kampsport, og er knallhard mot de harde. Når så Pezzini får hånd om den mystiske hansken «witchblade», som gir bæreren overnaturlige krefter, begynner det virkelig å bli hett.

Witchblade er en superheltserie på anabole steroider. Kvinnene er vakrere, mennene har bredere skuldre, skurkene er ondere, våpnene er større og volden er mer blodsprutende og beinknekkende. Trenden startet da tegnere som Todd McFarlane, Jim Lee og Rob Liefeld brøt med forlaget Marvel og startet Image Comics på slutten av 80-tallet. Resultatet ble energiske og visuelle, men ganske overflatiske, superheltserier som brukte grusomhet fra skrekkserier og voldsomhet fra japanske tegneserier som krydder.

I kjølvannet av suksessen fikk vi også mange tegnere som klonet tegnestilen til McFarlane og Lee. Witchblades Michael Turner er en Lee-klone, som fremstiller alle damene ekstremt langbente og storbrystede, mens mennene har de samme voldsomme firkanthakene, brede skuldre og rufsete hårlokker. Witchblade» er et superhelteventyr, som er medrivende på samme måte som voldsomme dataspill er det.

Noe varig inntrykk gir det ikke, heller et slags adrenalinrush, og passelig nok er dataspillsuperstjernen Lara Croft fra Tomb Raider gjest i neste nummer.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende. Det norske bladet varte i 19 numre.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..