Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 6: Hulk

I gårsdagens julekalender nevnte jeg Hulk, og dette er faktisk det eneste jeg har skrevet om den grønne – og iblant grå – kjempen. Hva er egentlig den beste Hulk-historien? Peter Davids periode? Eller Hulk: Grå?

Mitt beste tips til julegave til den tegneserieinteresserte, eller den du skulle ønske var mer interessert i tegneserier, er selvsagt min egen Tegneserienes historieBla i den her.

Hulk

Bruce Jones, Mark Bagley, Scott Hanna
Hulk filmspesial
Egmont Serieforlaget 2003
2/6

Hulk2

Brian Michael Bendis, Matt Wagner, Phil Hester
Gigant 4: Ultimate Marvel Team-Up
Egmont Serieforlaget 2003
4/6

Lite engasjerende om den grønne kjempen Hulk.

Etter suksessen med X-Men, Spider-Man og Daredevil [2015-kommentar: Suksess og suksess.] er det Hulks tur til å innta kinosalen. Historien om den stakkarslige vitenskapsmannen Bruce Banner som forvandles til råsterke og tanketomme Hulk er en ganske standard oppdatering av Dr. Jekyll og Mr. Hyde, men selv om den grønne kjempen er blant de mest kjente Marvel-figurene er det sjelden blitt gode tegneserier ut av det.

The Incredible Hulk av Stan Lee og Jack Kirby fra 1962 gikk i første omgang inn etter bare seks numre, og med unntak av forfatteren Peter David har få klart å skape noe interessant med giganten.

Filmskaper Ang Lee går psykologisk til verks og blander inn Banners ulykkelige barndom, far og fortrengte minner, men tegneserieversjonen av filmen er forvirrende og rotete fortalt, lite engasjerende og spekket med actionscener som nok gjør seg best på kino.

Finn heller frem Gigant nr. 4, der Brian Michael Bendis lar Spider-Man møte Wolverine og Hulk i det oppdaterte Ultimate-universets versjon av den gamle serien Marvel Team-Up. Serien er lettvint, men Bendis’ venstrehånd skriver bedre enn de fleste andre – og når seriene er tegnet av talenter som Matt Wagner og Phil Hester blir det underholdende tidsfordriv for superheltentusiaster. Åtte sider Hulk av legenden Bernie Wrightson er også et pluss.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Øyvinds julekalender, luke 6: Hulk”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..