Kategorier
Tegneserier Tv

Øyvinds julekalender, luke 22: Smallville

Mens vi venter på filmen Batman v Superman: Dawn of Justice, hva med å mimre litt om tv-suksessen Smallville? Mer Supermann her.

Mitt beste tips til julegave til den tegneserieinteresserte, eller den du skulle ønske var mer interessert i tegneserier, er selvsagt Tegneserienes historie, som jeg har laget sammen med Tore Strand OlsenBla i den her.


Mens vi fortsatt venter på Superman V, kommer tv-suksessen Smallville – om Supermanns ungdomstid – til Norge.

Den evige utsettelsen av den femte Supermann-filmen, der Nicolas Cage lenge var påtenkt hovedrollen, er blitt en av de store såpeoperaene i Hollywood. Men i mellomtiden er Supermanns ungdomsliv blitt såpeopera: I kveld starter tv-serien Smallville på TVNorge.

Smallville er en stor suksess på amerikansk tv, og bare etter noen få episoder av første sesong ble den forlenget til en ny sesong – og tilsammen minst 44 episoder. Det er sjelden en serie forlenges så fort, forteller Nina Lorgen Flemmen, innkjøpssjef i TVNorge.

Du kjenner historien. Liten baby ankommer Jorden fra planeten Krypton. Han adopteres av et gammelt ektepar, og vokser opp som Clark Kent. Lille Clark har alle superkrefter som tenkes kan, men det er først som voksen han tar opp kampen mot ondskap verden over som Supermann. Men hva skjedde i ungdomstiden?

I Smallville følger vi 17 år gamle Clark Kent på high school – der han sliter med både vanlige tenåringsproblemer og sine superkrefter.

– Tom Welling, som spiller Clark Kent, er en av grunnene til at vi ville ha «Smallville» så fort som mulig. Han spiller også i Judging Amy på TV 2, og blant ungdom som følger med, er han i ferd med å bli en av de nye yndlingene.

Seerrekord
Smallville hadde USA-première på den Warner Bros-eide kanalen WB i oktober. WB er betydelig mindre enn større nettverk som Fox, NBC og ABC, men med Smallville ypper WB seg i konkurransen om publikum fra 12 til 35 år.

Seriedebuten hadde 8,4 millioner seere og satte seerrekord for WB blant menn i alderen 18 til 49 år.

TVNorge vil vise serien hver mandag rett etter Big Brother – med reprise søndag ettermiddag. I USA var serien en seersuksess fra første episode, i et marked der filmer som X-Men og Spider-Man er i ferd med å innlede den største superheltbølgen siden Batman-feberen for rundt ti år siden.

Flemmen har tro på at Smallville også kan slå an i det mer superheltskeptiske norske markedet.

– Det som er spesielt interessant med serien, er at du ikke behøver å like superhelter for å få sansen for den; det er mer en typisk ungdomsserie i stil med Dawson’s Creek og Beverly Hills. Men samtidig vil den nok også treffe superheltfansen, for her er både Supermanns barndomskjæreste Lana Lang og skurken Lex Luthor med i viktige roller.

Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften i 2002.

Bonus: En super VG-kommentar fra 1996.

En etter en finner de frem tøflene fra skapet, mine barndomshelter: Superheltene. Nå er den supreste av dem alle, Supermann, i ferd med å bli fanget av sin mangeårige kjæreste, Lois Lane. Det skjer på trykk i USA, 9. oktober.

De ensomme hevnerne blir stadig mindre ensomme. Fantomet giftet seg med sin Sala den mystiske og tause kjempen fra de dype skoger forvandlet seg på kort tid til en lallende tufs som smilende tok oppvasken og skiftet bleier på sine to små barn, Kit og Heloise.

Edderkoppen ble fanget i ekteskapets nett, verdens sterkeste bjørn, Bamse, fikk sin Brummelise og selv den grønne kjempen Hulk gikk hen og giftet seg.

Bare Batman holder stand. Men ryktene vil ha det til at flaggermusmannen er skjult homofil under kappen, der han bor sammen med Robin og sin trofaste butler Alfred.

Og nå Supermann. Hva skal skje med verden nå? Siden Supermann kom til jorden fra planeten Krypton for nesten 60 år siden har han reddet jorden fra undergang minst et par ganger i måneden. Hvem skal redde jorden når Supermann blir opptatt med å stelle og stulle for sin kjære Lois? For Lois sin del får vi håpe Supermann ikke lever opp til sitt rykte på bryllupsnatten: «Faster than a speeding bullet».

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..