Kategorier
Musikk

Da Bowie spilte på Quart

Var David Bowie (1947-2016) den største artisten som spilte på Quartfestivalen? Utvilsomt, og jeg var så heldig å se ham.

Takk for musikken.

David Bowie
Idrettsplassen, Quartfestivalen
5/6

«I’ll play nothing but Dolly Parton songs for you», sier den smilende, distingverte herremannen på 55. David Bowie er jovial som en mild monark der han holder hele Idrettsplassen i sin hule hånd natt til i går.

Nå spiller Bowie heldigvis ikke bare Parton-sanger, men gir oss en rundt to timer lang konsert der han gavmildt øser av sitt store skattkammer av låter.

Det er gått over 20 år siden Bowie var en virkelig nyskapende artist, men som sin gamle samarbeidspartner Iggy Pop virker det som han nå er innforstått med at publikum først og fremst vil høre gamle slagere. Naturlig nok spiller han rikelig fra ferske Heathen her. Den er kanskje hans beste album på lenge, men det sier uansett ikke stort – og det er symptomatisk at versjonen av Pixies’ «Cactus» vekker størst jubel av Bowies ferskeste repertoar.

Bowie har tidligere i år delt inn konsertene sine i tre sett – med først materiale fra Low (1977), så låter fra årets Heathen, og til slutt en klassikeravdeling. Men nå kom sangene i en salig røre, og det fungerte ypperlig fra første tone av åpningslåta «Life On Mars».

Bowie har utvilsomt stemmen i god behold, og hans kompetente band tillot seg også å leke litt med klassikerne, i beste Bob Dylan-ånd.

Bare en liten oppramsing av låtene Bowie spilte bør få de som ikke var der til å bli grønne av misunnelse: «Changes», «China Girl», «Fashion», «Ashes to Ashes», «Heroes», «Sound and Vision», «Ziggy Stardust», «Let’s Dance»… jeg skal kanskje slutte nå? Hele settlista finner du her.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen 5. juli 2002.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

14 svar på “Da Bowie spilte på Quart”

[…] – Det er todelt: I andre halvdel av 90-tallet var Quart festivalen jeg dro på hvis jeg ikke kom meg til Roskilde, første gang var i 1995 da jeg mener å huske at jeg campet i Bendiksbukta, det var i alle fall like ved scenene, inne på området. Det skulle dessverre ikke gjenta seg. I første halvdel av 2000-tallet var jeg også flere ganger på Quart, men da var jeg som regel på jobb, for Dagsavisen. Det var ikke like stas de gangene jeg måtte balansere en bærbar pc mellom duskregn og skvulpene halvlitere, men heldigvis hadde avisa tidlig deadline, så det var fint mulig å få bedre utbytte av de seinere konsertene. Jeg anmeldte i alle fall både Coldplay og David Bowie. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..