Kategorier
Musikk R&B

Da Ol’ Dirty Bastard hylla Phil Collins

I morgen kan du lese mitt intervju med Phil Collins i D2, men ble den kunstneriske renvaskingen av karrieren hans innledet med denne stjernespekkede r&b- og hiphophyllesten fra 2003?

Uansett, den gang foretrakk jeg Collins’ egne låter framfor disse coverlåtene. Var jeg for streng?

Diverse artister
Urban Renewal: The Mighty Groove of Phil Collins
WEA Records/Warner 2003

Selv om jeg ikke går med på presseskrivets kåring av Phil Collins som ”artisten med mest sjel i dagens popmusikk”, er det ikke han som skal få skylden for at denne hyllestplata er blitt heller teflonglatt og sjarmløs.

Du kan mene hva du vil om Collins’ stemme og produksjon, men ingen kan bestride at mannen er en dyktig låtsnekker. ”Sussudio”, ”In The Air Tonight”, ”Against All Odds”, ”One More Night”, ”Easy Lover”, ”Another Day In Paradise” – flere av disse kommer til å bli stående som eviggrønne klassikere.

Ideen bak Urban Renewal oppsto som følge av den enorme pågangen fra hiphop- og r&b-artister om samarbeid, samplinger og coverlåter av Collins-materiale.

Til tider er resultatet respektabelt; Ol’ Dirty Bastard har en småmorsom versjon av ”Sussudio”, mens Lil’ Kim gjør en duett med sjefen sjøl i ”In The Air Tonite”. Men hoveddelen av prosjektet domineres av overproduserte, silkeglatte klinelåter – som robber Collins’ låter for personlighet.

Det låter storslått, men i lengden blir det heller sjelløst. The Neptunes bryter opp monotonien med en frisk produksjon for Kelis, mens det norske produsentteamet Stargate også er med på leken – med en akseptabel vri på ”Do You Remember” sunget av Debelah Morgan.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Da Ol’ Dirty Bastard hylla Phil Collins”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..