Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Norwegian Hood 2001: Da Carpe Diem rappet jula inn

– Shit, vi er på Rockefeller ass!

Alle – bortsett fra Magdi og Chirag selv – husker utbruddet fra Karpe Diem da de slapp til på Rockefeller-scenen med noen låter på Norwegian Hood 20. desember 2001.

I morgen kan du lese hiphopduoens historie i D2, her følger forhåndssaken min fra Aftenposten Aften. Les også min anmeldelse av den første plata Chirag rappet på.

 carp2
Magdi og Chirag da de kalte seg Carpe Diem. FOTO: PRIVAT

I morgen kjemper 17 hiphopartister om plassen på scenen på Rockefeller, mens DJ Ross og Poppa Lars holder juletrefest på Blå. Det er julekveld for Hiphop-Oslo.

Hiphopere som Klovner i Kamp, Apollo, Oslo Fluid, Madcon og Paperboys står i spissen for tidenes andre «Norwegian Hood» på Rockefeller i morgen.

– Vi prøver å samle så mange norske hiphopartister som mulig for å oppsummere året som har gått. Interessen for hiphop øker stadig, men det er svært få som klarer å leve av det, sier arrangør Christian Welch, også rapper i Oslo Fluid.

Hiphop ble «big business» i Oslo i år, med utsolgte konserter med Eminem, Xzibit, D12 og M.O.P. Men på Norwegian Hood stiller alle artistene opp gratis.

– Med 150 kroner i inngang og fullt hus, skulle en tro det var mulig å lønne artistene?

– Det hadde vært hyggelig med overskudd, men i fjor sto hele 300 mennesker på gjesteliste. I tillegg til konsertene, er hele greia et stort julebord med gratis føde for 50-60 mann.

– Menn ja, hvor blir det av damene i norsk hiphop?

– Det lurer vi også på. Vi venter i alle fall spent, og kan ikke forstå hvorfor det ikke finnes noen kvinnelige rappere. Kanskje jentene ikke liker å rappe?

Norwegian Hood 2000 fikk mest oppmerksomhet da monarkimotstanderne Gatas Parlament skjelte ut kronprins Haakon Magnus fra scenen. Gatas Parlament er med i år også, men hvordan blir det med Haakon?

– Det er hyggelig om han kommer i år også. Både han, Mette-Marit, Märtha og Ari Behn står på gjestelisten.

Gatas Parlament får selskap fra en lang rekke hiphopere på scenen: Klovner i Kamp, Apollo, Madcon, Kleen Cut, Oslo Fluid, Ultimatz, Carpe Diem, Uro, Jester, Paperboys, Definite & Essentials, Whimsical, Freakshow, Savna siden mandag og Hvite løgner. I tillegg kommer den britiske rapperen Ty innom.

– Vi skal også dele ut en ærespris, der nettsiden Stress.no, magasinet Kingsize, festivalen 2xH og konsertarrangørene Soul Kitchen er de nominerte. På sikt håper vi Norwegian Hood skal utvides til en festival med flere priser og tilhørende samleplate, avslutter Welch.

Norwegian Hood starter tidlig og har fri aldersgrense, og utover natten vil nok flere ta turen til Blå – der DJ Ross og Poppa Lars fra Tungtvann holder juletrefest.

– Vi spiller utover natten, og vil vel fungere som et nachspiel for Norwegian Hood, sier DJ Ross, som også deltar på Rockefeller som DJ for Whimsical.

Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften 19. desember 2001.

Karpe

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..