Lenge leve Company Flow

El-P er fortsatt en viktig drivkraft i hiphop, de siste årene mest synlig i Run The Jewels med Killer Mike.

Men det hender stadig at jeg savner trioen Company Flow, som med Funcrusher Plus (1998) ga ut et av de definitive albumene i den nye bølgen av New York-undergrunn i 90-åra. Og So What!-konserten deres 2. april 1998 var fantastisk.

Deretter fulgte instrumentalplata Little Johnny from the Hospitul (1999), mens dette er min anmeldelse av det nærmeste vi kom et tredje album.

Mr. Len
Class X (Tribute To Company Flow)
Smacks Records/VME 2004
4/6

Pussig utgivelse, gnistrende musikk.

En av 90-tallets aller ypperste hiphoplåter er «The Fire In Which You Burn», utgitt under navnet Indelible MC’s – men i virkeligheten et samarbeid mellom Company Flow og The Juggaknots. Den besto av intense rim over et skakt og minimalistisk rytmemønster og umelodisk sitardroning. En låt du umiddelbart legger merke til, elsker eller avskyr – og som gir meg frydefulle grøsninger over seks år senere.

Trioen Company Flow røsket i 1997 solid opp i hiphop med denne låten og det gnistrende og innflytelsesrike albumet Funcrusher Plus, men medlemmene gikk hver sin vei før en skikkelig oppfølger ble spilt inn.

Nå har dj-en Mr. Len gitt ut denne samleren, som rommer 1994-debuten «Juvenile Techniques», den sterke svanesangen «Patriotism» fra 1999, uutgitte og sjeldne spor og alternative versjoner. Samt et solid knippe Funcrusher-låter, noe som virker litt unødvendig.

Det er Funcrusher Plus du ha, men dette er uansett en solid kompanjong.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Advertisements

Én kommentar

  1. […] Dälek, Company Flow, Antipop Consortium og New Kingdom kommer vi ikke utenom franske TTC, kanskje den aller beste […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: