Kategorier
Musikk

Quart-mimring 4: Da fjortisene i Krace debuterte

Krace’ første og siste album: Bassist Alex Hoff, gitarist Fredrik Ryberg og trommeslager John Birkeland Hansen.

28. juli underholder Krace 25.000 Norway Cup-deltagere på Ullevaal stadion sammen med Manchester United. Debutsingelen «Pretty Things» oppnår god radiorespons, gutta vant NM i rock i fjor og har takket nei til oppvarmingstilbud fra Gluecifer og Briskeby.

Ikke dårlig når en tenker på at det bare er tre år siden John Birkeland Hansen (14), Alex Foss (14) og Fredrik Ryberg (13) plukket opp sine første kassegitarer.

Flere engelske plateselskap er på jakt etter trioen – blant annet Poptones, som drives av mannen som oppdaget Oasis, Alan McGee.

– Manageren vår, Tore Lande, sendte en demo til McGee, men han trodde det var studiomusikere som sto bak. Da han skjønte at vi faktisk lagde og spilte all musikken selv, kom han for å se oss i øvingslokalet. Jeg tror han ble veldig imponert, mimrer bassist Foss.

Krace synger om hverdagen sin, det vil i hovedsak si skole og jenter. Og det en anelse mer troverdig enn når amerikanske Blink-182 fortsatt synger om den første daten, selv om trioen har passert de 30.

– Band som Blink-182 og Sum 41 spiller mye for folk på vår alder, og vi skriver om de samme temaene. Blink har jo holdt på noe lenger, men da har de jo også opplevd veldig mange historier om skoler og jenter å fortelle, sier Foss.

Og jentene er da også som regel i flertall på Krace-konserter.

– Vi får hatmail fra sjalu gutter som ber om at vi holder oss unna – fordi de er redd for at vi kan stikke av med kjærestene deres. Men heldigvis får vi støtte fra kompisene våre og ingen er misunnelige ennå.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..