Kategorier
Musikk

Quart-mimring 6: Første gang det regna på Quart

– Det er jo faktisk kaldt her, sier den ene.

– Ja, og jeg som ikke har med noen varme klær. Det skal jo være sommer her, svarer den andre.

Og så begynner det å regne…

– Regn også? Vi har jo ikke noe regntøy med heller.

Og vender det voldsomme plaskregnet som skyllet over Kristiansand natt til i går tilbake under festivalen, blir nok innendørskonsertene i Hallen ekstra populære. Typisk nok var det et regnskyll som fikk det øldrikkende publikummet på beina under Span-konserten i går.

Og det er nesten så vi savner Djuice som sponsor, for regnfrakkene og sitteunderlagene selskapet delte ut under Øyafestivalen i fjor, kan fort vise seg å bli langt mer vesentlige enn halsbåndene og badehåndklærne Oyo lokker med i Kristiansand.

Nå har Quart gjennom ti år vært så bortskjemt med godvær at det ikke er noe rart det har smittet over på festivalgjengerne. «Det er vi som har sommeren. Det er fint vær hvert jævla år. Bortsett fra i 96 med litt regn på natta og i 92 da det var seks varmegrader mens Daniel Lanois spilte», sa Toffen Gunnufsen til Fædrelandsvennen i går. Men der en tidligere diskuterte kommersialisering, ølpriser og klubbprogram er det værmeldingen som er mest omtalt på Quart i år.

Det spås regn alle dager bortsett fra i morgen og en makstemperatur på 17 grader. Selv om det nok ser noe lysere ut så langt, kan dette bli tøft for festivalgjengere uten erfaring med gjørmebad og klissvåt garderobe. På festivaler som Roskilde og Hultsfred er folk vant til drittvær, og det fører ofte til utslag av ren dødsforakt. Men konserter ser en uansett, selv om alternativene under tak plutselig blir vesentlig mer populære.

Du er på en måte ikke en ekte festivalveteran før du har gravd deg selv eller teltet ditt ut av gjørmen minst en gang.

Nå skal du bare se værgudene nok en gang smiler til Toffen & Co. og gjør meteorologenes spådommer til skamme. Hvis ikke, blir det uansett spennende å se hvordan quarterne takler denne styrkeprøven.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..