Kategorier
Musikk

Quart-mimring 7: Da Doves spilte på Idrettsplassen

På den annen side er det morsomt at det måtte tre tidligere teknohoder (de spilte sammen i bandet Sub Sub) til for å skape en indie-revival etter at indieband som Happy Mondays og Primal Scream var med på å bane vei for techno og house med sin raveflørtende pop for over ti år siden.

«Look at that fucking view! It’s incredible,» sier Goodwin og oppfordrer publikum til heller å se på havet enn ham. Og Doves’ noe innadvendte preg var et problem i går.

Gutta har omtrent like mye personlighet som Coldplay og Travis, og da hjelper det ikke at bare et fåtall av publikum ser ut til å gjenkjenne Doves’ episke poplåter. Der nærmest hele Idrettsplassen bidro til å skape stor stemning med Coldplay i fjor og Travis i år, var det betraktelig færre som hadde pakket for å bli med i Doves’ tidsmaskin.

Men etter hvert ble bandet varmere i trøya, og når bandets andre album inneholder strålende og suggererende låter som «There Goes The Fear» og «Pounding» er det umulig ikke å glede seg. Bare synd ikke flere av publikum ble med på reisen – for ifølge rapportene fra Glastonbury er Doves et band som heves fram av god respons.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..