Kategorier
Elektronika Kunst metal Musikk

Wolf Eyes: Ekstrem og hyperaktiv støyrock

De hyperaktive støyrockerne Wolf Eyes har hittil i år gitt ut platene Strange Days og Clock Warden Vol. 1. Her er min anmeldelse av femtealbumet Human Animal.

Jeg har mista oversikten over diskografien deres for lengst, men tror fortsatt at Human Animal er det beste stedet å starte.

Wolf Eyes
Human Animal
Sub Pop/Tuba 2006
5/6

The Stooges drar på Ultimafestivalen.

I samtiden var Iggy Pop og hans The Stooges ganske så avantgarde, vel så inspirert av frijazz som av skitten rock’n’roll. Hadde kritikere og rockemiljøet vært modnere, kunne de ha utviklet seg til noe mer enn punkpionerene vi husker dem som.

Bysbarna i trioen Wolf Eyes er The Stooges fra en parallell virkelighet, der Iggy Pop fikk dyrke sine mest eksperimentelle sider i fred. Dette er et nådeløst møte mellom rockens volum, punkens energi og lyder, arrangementer og effekter vi kjenner best fra støy, vrang elektronika, frijazz og ekstrem samtidsmusikk.

Vi snakker mørk støyrock blottet for melodier og tradisjonelle rytmer, men heldigvis også uten innadvendtheten, humørløsheten og de kunstneriske pretensjonene som ofte trekker ned eksperimentell musikk. Dette uvesenet bør helst oppleves på konsert, men bandets andre Sub Pop-album er et deilig sjokk for systemet, uavhengig av hvilken musikalsk leir du tilhører.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende, og plata var så bra at jeg også anmeldte den i Ny Tid:

Klar for en dose ekstrem punkrock fullstendig blottet for melodi? Den amerikanske trioen Wolf Eyes tar utgangspunkt i The Stooges’ på deres mest eksperimentelle, og pumper oppskriften ytterligere opp med heftige doser ekstremjazz, gladstøy og abstrakt elektronika. Rocken er død, og dette er lyden av liket som rives i biter av en tre ekstremt sultne og respektløse hyener.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..