Kategorier
Intervjuer Skjønnlitteratur Tegneserier

Alan Moore i D2

Forfatteren, magikeren, vegetarianeren og anarkisten Alan Moore har vært en av mine favorittforfattere siden jeg kjøpte første nummer av Vektere på S-laget på Lindeberg i 1987, og i dagens D2 kan du lese mitt intervju med ham.

Han er aktuell med sin massive andreroman på 1200 sider, Jerusalem, men gå heller ikke glipp av H. P. Lovecraft-hyllesten Providence, en av de beste tegneseriene fra hans hånd på lenge.

moore

Den varme mottagelsen av Jerusalem har ført til at medieinteressen har vært så stor at Moore ikke har tid til å møte meg på hjemmebane i Northampton (han eier ikke pass, reiser aldri utenlands), men han takket ja til å svare skriftlig.

Men Moore bruker ikke epost, så 30 års lesning måtte kondenseres ned til 13 spørsmål. Disse ble så sendt til Moores engelske forlag, som sendte de videre på epost til Moores assistent. Han skrev dem ut og ga dem til Moore, som så skrev inn hele 25.000 tegn med svar i et worddokument, som gikk samme rute tilbake. Mye fikk ikke plass i dagens D2, men det er langt fra umulig at en director’s cut-versjon dukker opp med tid og stunder.

Mer om Alan Moore her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

15 svar på “Alan Moore i D2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..