Kategorier
Film Skjønnlitteratur Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 3: Detektiv Nancy Drew

Noen som husker Frøken Detektiv-tegneserien fra 2007? Eller filmen? Jeg husker ingenting.

Satsningen gikk inn samme år, etter fire utgivelser.

655767

Stefan Petrucha og Sho Murase
Detektiv Nancy Drew bok 1 og 2
Egmont Serieforlaget 2007
4/6

Proff, men litt sjelløs oppdatering av Frøken Detektiv.

Frøken Detektiv er over oss igjen. Først sendte Damm ut fire av de klassiske bøkene til påske, og nå følger Egmont opp med en bokserie med nye tegneserier om Nancy Drew, oppdatert til nåtiden. Det er selvsagt Hollywood som lurer i kulissene, og 10. august er det kinopremiere på Nancy Drew: The Mystery in Hollywood Hills. Olsenbanden junior bør passe seg.

Problemet med slike oppdateringer er at de ofte er så krampaktige at de like raskt blir utdatert, og her står det svart på hvitt at historiene nå utspiller seg i «2000-tallsmiljø, med mobil-telefon, pc og internett».

Jo da, men det blir latterlig når venninnen leter etter løsningen på sin nye tavle-pc med trådløst nettverk og mobiltelefon, som om den var Hakkespettboken, når Nancy er i ferd med å bli spist av en bjørn.

Med unntak av enkelte slike blødmer syr forfatter Stefan Petrucha sammen helt greie mysterier, som er langt mindre forutsigbare enn originalene. Stjernen er like fullt japansk-koreanske Sho Murase, som imponerer med en stø strek et sted mellom manga og W.I.T.C.H..

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Bonus: Ny Tid-notisen «Hollywood uten kvinnelige sjefer».

Ferske filmer som Music and Lyrics, Nancy Drew og The Nanny Diaries viser at Hollywood ikke helt har gitt opp kampen om det kvinnelige publikummet, men det er guttefilmer som 300 som leder an.

Flere av filmbransjens viktigste bakkvinner har mistet jobben i løpet av et drøyt år: Disney-sjef Nina Jacobson tapte en maktkamp, mens Paramount-sjef Gail Berman og Universals Stacey Snider også er erstattet av menn.

«Bransjen er ikke som den var. Det er ikke snakk om åpen diskriminering, som i gamle dager, men det er ikke heller ikke som i gullalderen. Vi er i guttenes tidsalder, og markedet bestemmer det,» sier Lynda Obst, produsent for filmer som Hope Floats og How to Lose a Guy in 10 Days, til New York Times. Hun forteller at hun måtte kjempe hardt med Disney, for at selskapet ikke skulle dra ut proppen for en planlagt nyinnspilling av Adventures in Babysitting.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..