Kategorier
Hiphop Musikk

Rånerap med Three 6 Mafia

Etter gårsdagens Big Boi-post innså jeg at ikke har skrevet noe om Three 6 Mafia på bloggen.

Kanskje fordi jeg bare har anmeldt Memphis-pionerene én gang, men her er den.

I dag er Juicy J og DJ Paul svært aktive, men på hver sin kant. Juicy J ga ut tre mixtapes i fjor; #MustBeNice, Lit In Ceylon og TGOD Mafia: Rude Awakening med Wiz Khalifa og TM88. DJ Paul ga også ut tre skiver; Mafia 4 Life og #YOTS: Year of the Six Pt. 1 og 2.

[Oppdatering: Sjekk også ut sønnen til Lord Infamous og nevøen til DJ Paul, Lil Infamous og Locodunit, som nettopp har gitt ut mixtapen The Dunigans som Seed of 6ix.]

Three 6 Mafia
Most Known Unknown
Hypnotize Minds/SonyBMG 2005
5/6

Crunk-pionerer modne for gjennombrudd.

Jeg har ikke kontroll på medlemmene eller hvor mange album gruppen har gitt ut, men med hiten «Stay Fly» (les: «Stay High») i spissen ser det ut som Three 6 Mafia omsider får satt Memphis, Tennessee på det nasjonale hiphopkartet.

Ikke bare gjestes låten av bysbarna 8Ball & MJG og Young Buck [2017-kommentar: Riktig stat, men feil by. Han er fra Nashville]. Sørstatsrap er årets komet i USA, og da er det moro at disse sliterne slipper et av sine beste album.

Dette er 100 prosent rånerap, med låter som kretser rundt det tøffe livet i gettoen, på klubben, i røykerommet og i bilen. Rappingen hever seg sjelden over stupide rånelinjer som «These bitches think they cool/I got the dick so I make the rules», men det er de slagordaktige refrengene og den suggererende, minimalistiske produksjonen til Juicy J og DJ Paul som er poenget.

Duoen er pionerer innen subsjangeren crunk (etter «crazy drunk»). I Norge vil nok de fleste hate dette, men jeg spår at rånerap om noen år tar over for trance på rånernes bilstereoer Norge rundt.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..