Camp Lo: Funky fest

New York-duoen Camp Lo har gitt ut On the Way Uptown, som rommer demoer og uutgitte låter som viser vei fram til deres klassiske 1997-debut Uptown Saturday Night.

2007-comebacket Black Hollywood er også verdt å sjekke ut, men det er dessverre ikke hos Spotify. Og nytt studioalbum er visstnok rett rundt hjørnet.

camp-lo-on-the-way-uptown

Camp Lo
Black Hollywood
Good Hands Records/Traffic/Indie Distribution 2007
5/6

En hiphopgruppe av den gamle skolen.

De fleste av dagens rapstjerner er soloartister, som samarbeider med de samme produsentene og gjesterapperne. Da er det deilig med et gjenhør med en gammeldags hiphopgruppe som Camp Lo. Rapperne Sonny Chiba og Geechie Suede kjenner hverandre som hånd i hanske, mens deres faste produsent Ski Beatz også er på sporet av godformen.

Gruppen debuterte med blinkskuddet Uptown Saturday Night i 1997, men etter den mislykkede oppfølgeren Let’s Do It Again (2002) ble det veldig stille. Men i fjor dukket de opp med mixtapen Fort Apache, som la opp til dette comebacket i samme funky stil som gjorde debuten til slik en fest.

De er inspirert av 1970-tallets blaxploitation-stil, gangstamytologi og old school-hiphop, og resultatet er både tidløst og annerledes fra den store hopen. Forvent ingen ny Uptown Saturday Night, men en underholdende oppfølger som viser at Camp Lo er tilbake i bransjen.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: