Kategorier
Musikk R&B

Tingsek: Blåøyd soul

Magnus Tingsek ga nylig ut sitt sjette album, Amygdala. Jeg blei ikke så veldig imponert da han slo gjennom med andreplata World of Its Own i 2006.


Tingsek
World of Its Own
V2/Bonnier Amigo 2006
3/6

Sedat soulpop fra dyktig svensk ringrev.

Som parallell til jentenes Marte-bølge (Wulff, Valle og Heggelund) har vi Magnus-bølgen: Magnus Hængsle, Magnus Eliassen og Sveriges Magnus Tingsek. Sistnevnte har bakgrunn fra indiepoperne Sideshow Bob, countryrockerne Loosegoats og de siste årene som sidekick og musiker for Timbuktu, i band som Kamraterna og Helt Off. I Norge er han kjent fra Ane Bruns Duets og som Briskeby-Lises nye kjæreste, ifølge sladrepressen.

Solo handler Tingsek om blåøyd soulpop, et sted mellom Van Morrison, Sting og indierockeren som falt pladask for D’Angelo, Maxwell og John Legend. Trivelig nok, helt til man innser hvor mye bedre Tingseks forbilder tross alt er.

Hans andre soloplate er gjennomført, godt spilt og kreativt arrangert, men energien er for slapp, produksjonen for snill og veik, falsettstemmen for affektert, og av melodiene er det bare coverversjonen av Depeche Modes ”Shake the Disease” som fester seg.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..