Kategorier
Intervjuer metal Musikk

Kristoffer Lo: Soloplate på én dag

Fredag 24. mars gir Kristoffer Lo fra Highasakite ut sin tredje soloplate. Anhedonia, som betyr manglende evne til å oppleve glede, ble spilt inn med Steve Albini bak spakene.

Lo fortalte om albumet da jeg intervjua Highasakite i D2 i fjor.

FOTO: ANDRÉ LØYNING

– Den ble spilt inn hos Steve Albini da vi var på turné i Chicago, det er en solo/drone-greie, og for første gang har jeg med gitarer. Jeg har holdt på med looping siden videregående, men så hørte jeg Somewhere Along the Highway av Cult of Luna og lignende sludge-metal, før jeg stupte jeg hodestups inn i Sunn O))) og Earth.

– Men jeg hadde hørt masse på impromusikk tidligere, Ny Musikk-varianten, og gjort mye akustiske ting, så jeg blandet det med Sunn O)))-vibben. Det er blitt en jævla sær trilogi. Jeg var i Studio La Fabrique i Provence og spilte inn en plate med et annet band, da hyra jeg inn Oz Fritz, som mikset Alice og Blood Money for Tom Waits, og fikk ham til å ta opp meg som spilte en time på natta. Det ble den første soloplata, Anomie (2013), mens den andre plata, The Black Meat (2016), var meg ute på fyret med André Løyning, og tredje plate er altså med Steve Albini i Electrical Audio.

– Vi hadde én fridag i Chicago, så jeg mailet ham dagen i forveien, spurte om han hadde tid, deretter mailet jeg en tubakontakt i USA og fikk låne tubaen fra tubaisten i Chicago symfoniorkester. Jeg tok taxi med gitarer og tuba, rigga opp, og spilte inn i to strekk, på tape og livemiksa av Albini. Jeg fikk med meg taperuller hjem, og nå er det ferdig mastra.

 

 

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Kristoffer Lo: Soloplate på én dag”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..