Kategorier
Hiphop Musikk

Hell Rell: Steinhard gangster

 Hell Rell dukka opp akkurat for seint til å få med seg Dipsets gullalder, men han holder fortsatt koken – med ny mixtape i fjor. Bare sjekk ut den omfattende diskografien.
Her er min anmeldelse av hans andre mixtape, og sjekk for all del ut Guilty By Association-albumet hans med J Stalin og Lord Geez nederst på sida. 

Hell Rell
Streets Wanna Know
DPL Music/Indie Distribution 2006
4/6

Steinhard gangstanykommer.

I et ferskt intervju fortalte den svenske rapperen Petter hvordan han ble helt svimmel av alle Diplomats-låtene som pumpes ut fra alle hold i New York. Med Cam’ron og Juelz Santana i spissen er Dipset i nærheten av samme status i New York som Wu-Tang Clan anno 1995, og gjengen spyr ut en stri strøm av eplekjekke mixtapes.

De heteste nykommerne i klikken er rapperne JR Writer og Hell Rell, og Streets Wanna Know er sistemanns første offisielle mixtape [2017-kommentar: Fire & Ice (2004) var visst den første].

Dette er et overbevisende, om enn noe endimensjonalt, visittkort. Hell Rell kommer rett fra fengselscellen, og er kun opptatt av gangstatekster, selvdigging og steinharde punchlines. Denne breiale og enkle stilen er Dipsets varemerke, sammen med harde og minimalistiske beats med rockesamples. Det er tøft som fy, men skal Hell Rell overbevise som albumartist må han nok grave fram flere triks fra ermet.

I Norge blir dette fort – som The Game sier – ”too gangsta for the streets”, men sjekk også ut Writer’s Block-mixtapene til JR Writer.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..