Kategorier
Hiphop Musikk

Da Young Gunz var «the future of the Roc»

Roc-A-Fella-artister som Cam’ron og Beanie Sigel herjer på bloggen, men glem heller ikke debuten til Philaldelphia-duoen Young Gunz.

Gutta er fortsatt med oss: Young Chris slapp mixtapen The Network 4 i forrige måned, mens Neef Buck ga ut albumet Forever Do Me 8 i høst. Og begge gjester – selvsagt – eksmakkerens respektive prosjekter.

Young Gunz
Tough Luv
Roc-A-Fella Records/Universal 2004
4/6

Kvalitet fra begynnelse til slutt, men samtidig svært tradisjonstro.

Gjennom åtte sterke studioalbum har Jay-Z vist seg som en av tidenes mest solide rappere, men like imponerende er den sterke kvalitetskontrollen han har holdt på plateselskapet Roc-A-Fella Records. Artistene har ikke helt vært helt på høyde med sjefen, men Roc-stempelet har alltid borget for moderne gangstarap av kvalitet.

Nå har Jay-Z kastet inn håndkleet, og derfor proklamerer Philadelphia-duoen Young Gunz seg som “Future of the Roc” allerede på første låt. Sammenlignet med Kanye Wests svennestykke fra noen uker siden, blir det et heller hult opprop – men Neef og Young Chris (som også er med i State Property) viser med denne debuten at de står støtt ved siden av Beanie Sigel, Cam’ron, Diplomats, Freeway og Memphis Bleek.

Tough Luv er solid underholdning for Roc-fans med sedvanlig fet produksjon og låtmessig variasjon, men blir for tradisjonell og blottet for særpreg til å nå utenfor de allerede innvidde.

 

Opprinnelig publisert i Aftenposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..