Kategorier
Intervjuer Sakprosa

Anitra Figenschou myldrer

Hele intervjuet med forlegger Anitra Figenschou og myldreboka Norske byer fra A til Å især. Selve saken leser du her, mens Flu Hartberg svarer her.

ØH: Er det bare meg, eller stiger myldrebøker i popularitet? I så fall, hvorfor tror du det?

AF
: Ja, myldrebøker stiger absolutt i popularitet. Det er en del av en mer generell trend, der den visuelle delen av fortellingen i bøker blir viktigere for leseren og derfor mer og mer dominerende. Vi har alle blitt svært gode til å både lese og fortelle historier gjennom bilder. Og barna er de aller beste visuelle leserne. De krever rett og slett godt illustrerte bøker om det skal vekke interesse.

ØH: Var det noen byer du ikke klarte å finne noen passende illustratører, eller fant du for mange byer til å samles mellom to permer?

AF:
Det var en utfordring å lage Norske byer fra A til Å fordi jeg måtte ivareta tre viktige aspekter: Jeg måtte finne fram til de beste og mest talentfulle norske illustratørene som hadde et særegent uttrykk. Disse illustratørene måtte ha et forhold til en norsk by av en viss størrelse, og byene måtte representere både nord, sør, øst og vest i Norge. Og til sist; byene skulle illustrere alfabetet slik at unge lesere fikk en spennende inngang å fordype seg i illustrasjonene.

ØH: Når kan vi vente oss myldrebøker for bydeler, det være seg Loddefjord, Groruddalen eller Holmlia?

AF: Det er bare et spørsmål om tid. Å tegne og fortolke verden vi bor og lever i er både noe illustratører over hele verden elsker å gjøre, og som folk i både store byer og små bygder og bydeler elsker å lese. Men det kommer til å ta tid.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..