Kategorier
Hiphop Musikk

St. Louis-uka, dag 1: Nelly

Påstand: Med hitrekka «Country Grammar”, ”Hot In Herre” og ”Dilemma» satte ikke bare Nelly hjembyen St. Louis på hiphopkartet, han banet også vei for bergensrapperne med sin skarre-r.

Har dessverre ikke anmeldt Nellys to første og fine album, spesielt 2000-debuten Country Grammar er sykt undervurdert på tross av – eller fordi? – at den har solgt over ti millioner i USA, det vil si ti ganger platina i USA.

Den milepælen ble passert sommeren 2016, som ett av totalt ni hiphopalbum gjennom tidene. Her er de åtte andre, og legg merke til at fire av dem er dobbeltalbum – hvilket i praksis betyr at de «bare» har solgt fem millioner eksemplarer.

Styr unna denne hastige remiksplata, men kos deg med videoene. Var Nelly rett og slett 2000-årenes LL Cool J? «Dilemma» var iallfall tiårets «I Need Love».

Nelly
Da Derrty Versions: The Reinvention
Derrty/Universal 2o03
2/6

For mange dårlige ideer på remiksalbum fra St. Louis’ største sønn.

Med en slagerrekke som inkluderer ”Country Grammar”, ”E.I.”, ”Hot In Herre”, ”Work It” og ”Dilemma”, samt to suksessfulle album, er Cornell ”Nelly” Haynes Jr. blitt et av 2000-tallets store hiphopstjerner. Men fullt så stor at han kan forsvare et remiksalbum, er han ikke ennå.

Da Derrty Versions er for lettvint, fantasiløst og preget av for mange ideer. Låtene er rammet inn av et kjedsommelig Nelly-intervju og en stor del av remiksene er ved Nellys høyre hånd Jason ”Jay E” Epperson.

Dette er skuffende konservativt og gir få overraskelser, og to friske David Banner-remikser og et knippe, fine nye låter klarer ikke å rette opp inntrykket. Dette er et godt eksempel på hvorfor folk kjøper mindre plater. For hvorfor skal du kaste bort penger på denne platen, når du heller kan laste ned de få godbitene som finnes?

Opprinnelig publisert i Aftenposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

5 svar på “St. Louis-uka, dag 1: Nelly”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..