Kategorier
Hiphop Musikk

St. Louis-uka, dag 3: J-Kwon

St. Louis ga oss først Nelly, så Chingy og deretter J-Kwon. 2004-hiten «Tipsy» står seg fortsatt, men J-Kwon hadde ikke så mye mer i ermet.

Etter fjerdealbumet J-Kwon (2010) har det vært ganske stille, men han dukka opp med en disselåt retta mot Pusha T og Odd Future i 2013.

J-Kwon
Hood Hop
So So Def/Arista/BMG 2004
4/6

Enda en kjekkasrapper med skarre-r.

En av årets morsomste norske hiphoplåter er bergenske Freakshows adopsjon av Chingys ”Right Thurr” på mixtapen We Are The Champions, der de gjør St. Louis-rapperens skarre-r om til bergensk variant. Chingys dialekt stammer fra St. Louis, sørstatsbyen som også har gitt oss Nelly og St. Lunatics – og nå kommer bysbarnet J-Kwon med en plate full av potensielle klubbslagere med skarre-r.

I USA opplevde J-Kwon stor suksess med debutsinglen, den fylleromantiske slageren ”Tipsy” – utgitt mens han bare var 17 år gammel og ikke en gang gammel nok til å drikke. Denne breiale og selvsikre jyplingen er under vingene til platemogul Jermaine Dupri, og legger seg et sted mellom røffheten til Clipse og slagerteften til Chingy.

Hood Hop er i hovedsak produsert av teamet Trackboyz, som gjør flere gode Neptunes-imitasjoner. Moro, men langt fra originalt, og tiden vil vise om J-Kwon makter å følge opp suksessen eller ender opp som ”one hit wonder”.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “St. Louis-uka, dag 3: J-Kwon”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..