Kategorier
Hiphop Musikk

One hit wonder-uka, dag 2: Cassidy

I likhet med Houston gikk det ikke så bra med Philadelphia-rapperen Cassidy etter hiten «Hotel», men etter drapstiltale, en alvorlig trafikkulykke og hukommelsestap gjorde han comeback i 2007.

Cassidy
Split Personality
Full Surface Records/J Records/BMG 2004
3/6

Lovende Philly-rapper med lite fantasifull debut.

Barry Reese er nok en ung og sulten rapper med ønske om å nå toppen. Philadelphia-rapperen har skapt seg et navn som battlerapper og mixtapestjerne, og deltatt på Ruff Ryders 3-samleren og solodebuten til produsenten Swizz Beatz.

Albumdebuten hans er da også sluppet på Swizz Beatz’ Full Surface Records, og gjestes av storheter som Snoop Dogg, Styles, Jadakiss og Trina. Han har attpåtil fått drahjelp av R. Kelly til slageren ”Hotel”.

Nettopp ”Hotel” understreker Cassidys problem, for den høres mest ut som en R. Kelly-låt med gjesterapper. Selv om Cassidy imponerer med hissige rim på flere enkeltlåter, ender han opp som gjestestjerne på sitt eget album.

Albumet er delt opp i tre deler; en for damene, en for gangsterne på gaten og en personlig del – men denne fattigslige ideen understreker bare hvor lite original denne platen er. Cassidy er en skarp rapper, men det er ikke nok for å hevde seg i konkurransen i dag.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..