Kategorier
Musikk reggae

One hit wonder-uka, dag 4: Kevin Lyttle

Kevin Lyttle fra St. Vincent ga verden socafeber med «Turn Me On» i 2004, og selv om han har gitt ut masse singler siden, er ingen blitt internasjonale hits. Husk at Lou Reed også regnes som one hit wonder.

Er dette også den eneste socahiten i Norge, med sine 19 uker og andreplass som besteplassering? Selv albumet sneiet innom VG-lista.

Kevin Lyttle
Kevin Lyttle
Atlantic/Warner 2004
3/6

Så solfylt karibisk pop at du ender opp solbrent.

Med sitt ”hug me, hug me, kiss me, squeeze me”-refreng er Kevin Lyttles ”Turn Me On” så uimotståelig at denne måtte bli en hit – selv om det tok godt og vel tre år etter at den ble sluppet på Lyttles hjemøy St. Vincent.

Nå har herr Lyttle fått sjansen til å lage et album, uten at han tar så store sjanser. For her gjentas formelen til det slitsomme: Lyttle har utgangspunkt i den karibiske popmusikken soca, låner flittig fra Craig David-r&b og snill dancehall og synger fjærlett om sol og sex.

Når brumlebassen Spragga Benz fra Jamaica deltar som en kontrast til Lyttles lyse stemme går minnene til Chaka Demus & Pliers, men Lyttle har for få triks i ermet til å holde på interessen gjennom et helt album – selv om coverversjonen av Terence Trent D’Arbys ”Sign Your Name” er en skamløs hitsøknad. Kjøp heller Wayne Wonders No Holding Back fra i fjor.

Opprinnelig publisert i Aftenposten.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..