Kategorier
Hiphop Musikk

One hit wonder-uka, dag 5: Bone Crusher (og Killer Mike)

«Never Scared», der har du en debutsingel! Men Bone Crusher klarte aldri å følge opp. 2009-mixtapen Planet Crusher er siste livstegn.

Jeg anmeldte debutalbumet sammen med Killer Mike, som har fulgt opp med både Run the Jewels og en høyst vital solokarriere. Men noen ny hitsingel på linje med OutKasts «The Whole World», det har han ikke fått. Bortsett fra «Never Scared» da.

Tredjemann på låta, T.I., derimot: Etter «Never Scared» har han levert åtte amerikanske Topp 20-hits og bidratt på ytterligere fem, deriblant listetopperne «Whatever You Like», «Live Your Life», «Blurred Lines» (med Robin Thicke) og «My Love» (med Justin Timberlake).

Killer Mike
Monster
Aquemini/Columbia/Sony 2003
4/6

Bone Crusher
AttenCHUN!
So So Def/Arista/BMG 2003
3/6

Run-DMC hyllet Adidas på 80-tallet, nå tar Atlanta-rapperen Killer Mike opp tråden etter Korns “A.D.I.D.A.S.”(All Day I Dream About Sex) med en hit med samme tittel – fylt av homofobi, kvinnelige kjønnsorganer og R. Kelly-vitser.

Killeren debuterte på OutKasts “The Whole World”, og hans soloalbum byr på nok sørstatsfunk og tøffingprat til tilfredsstille ”dirty south”-fans eller døyve ventetiden på nytt fra OutKast, men samtidig er ikke albumet spennende eller variert nok til å unngå å havne i glemmeboka ved siden av OutKast-eleven Slimm Calhoun.

Atlanta-kollegaen Bone Crusher er en rapbrøler fra samme skole som DMX og Pastor Troy, og hadde med seg Killer Mike på den flotte debutsinglen ”Never Scared”. Hans brumlende stemme fanger oppmerksomheten din umiddelbart, men bamsen har verken flyt eller fantasi til å forsvare et helt album.

Det er nok derfor AttenCHUN! myldrer av sørstatsgjester, men Bone Crusher er en rapper som gjør seg best i mindre doser eller som leverandør av hissige refreng.

 

 

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..