Kategorier
Elektronika Musikk R&B

Jocelyn Brown: Divaens hevn

Det kom nettopp en ny, litt mager samleplate med Jocelyn Brown, og da passer det bra å minne om at hun har langt mer å by på i tillegg til eviggrønne «Somebody Else’s Guy». Som Unreleased fra 2006 – eller spillelista nederst på sida.

Jocelyn Brown
Unreleased
Digisoul/Tuba 2006
4/6

Fint album fra evig singelartist.

Du har kanskje ikke hørt om den 56 år gamle trebarnsmoren Jocelyn Brown, men du har garantert hørt henne. Hun var en av de originale discodivaene, og sang med Inner Life, Salsoul Orchestra, Chic, George Benson og et utall andre. Hun har vært korist for det som kan krype og gå av superstjerner, og fikk på 1990-tallet nytt liv innen acid jazz, house og dance – da hun pustet liv i sangene til Masters At Work, NuYorican Soul og Incognito, og ble samplet på Snaps ”I Got the Power”.

En samleplate med fru Brown er pensum, men som soloartist har det aldri løsnet, med unntak av eviggrønne ”Somebody Else’s Guy” fra 1984. Unreleased er faktisk bare hennes fjerde soloalbum, og som tittelen slår fast er dette uutgitt materiale fra de siste årene. Fansen kan synge halleluja, men nybegynnere bør ikke begynne med dette litt schizofrene utvalget av dyp disco, funky soul og – overraskende nok – akustiske leirbålsviser.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..