Kategorier
Musikk

Trumans Water: Live in Oslo

Noen av oss har et inderlig forhold til det amerikanske bandet Trumans Water, som jeg beskrev som «Pavement i en tørketrommel» i en anmeldelse av deres norske slektninger Epikurs Euforie.

Nå får klassiske liveplater som Sex Pistols’ Keeping It Cool at the Pingvin Club, Soft Machines Live at Henie Onstad og Coldplays Trouble: Norwegian Live EP selskap av Trumans Waters Live in Oslo, et opptak fra to 2005-konserter på Spasibar gitt ut digitalt og på dobbel vinyl av norske Handmade Records.

Jeg oppdaget San Diego-bandet med det overveldende andrealbumet Spasm Smash XXXOXOX Ox & Ass (1993), og spilte også ihjel oppfølgeren Godspeed the Punchline (1994), før jeg må innrømme at det ble litt vanskelig å holde følge med strømmen av album i årene som fulgte.

De er ikke oppløst, men har ikke vært så aktive fordi medlemmene har spredt seg rundt i USA og Paris. Deres siste studioalbum, O Zeta Zuni, kom på Asthmatic Kitty Records i 2010, og de har iallfall spilt på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord og på Blå i 2001, på Blå igjen i 2002 (jeg var på en av Blå-konsertene), Ska (trolig) og Schou scene i Stavanger i 2003, Spasibar i 2005 og Mono i 2008.

Noen av platene er på Spotify, men dessverre lite av deres tidlige album.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Trumans Water: Live in Oslo”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..