Kategorier
metal Musikk

Lenge leve Relapse Records

Siden Today Is The Day i år har utgitt en jubileumsutgave av monumentale Temple of the Morning Star (1997), kom jeg til å tenke på årene de var på Relapse Records.

Og hvor jævla bra Relapse var – og er.

Denne fantastiske samleren er dessverre ikke tilgjengelig på strømming, men sjekk ut spillelista nedenfor og den 194 (!) spor lange 2015-samleren Relapse Records: 25 Years of Contamination.

Mer om Relapse her.

Diverse artister
Contaminated 5.0
Relapse Records/MNW 2003
6/6

Noen samleplater har slik kraft at de sparker opp lukkede dører, endrer ditt syn på musikk og følgelig hele livet ditt. Contaminated 5.0 er en slik plate.

Den doble cd-plata til lavpris byr på 45 band fra den innholdsrike stallen til amerikanske Relapse Records, som med fabelaktige album fra Nile, Mastodon og Burnt By The Sun i 2002 befestet sin stilling som kongene på metalhaugen. Disse tre er selvsagt med, sammen med 42 andre ekstreme metalband verdt å utforske videre – blant annet gjør Red Harvest ikke skam på de norske fargene med forrykende ”A.E.P”.

”Relapse Records accelerates mankind’s descent into oblivion”, skriver selskapet selv – og over 150 minutter med brutal death-, industri-, stoner-, matte- og de fleste andre mulige ordkombinasjoner med ”metal” er definitivt ikke for pyser.

Samtidig skal du være bra konservativ for ikke å la deg imponere av det ustoppelige angrepet mot sansene og det drivende dyktige musikalske håndverket de fleste bandene her representerer. Innta i mindre doser om du er nybegynner, men bedre musikalsk lakmustest av egen metalforståelse og eventyrlyst enn Contaminated 5.0 får du ikke akkurat nå.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Lenge leve Relapse Records”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..