Kategorier
Intervjuer metal Musikk

Glemt supergruppe: Scum

Husker du Scum, supergruppa til Thomas Seltzer fra Turboneger, Samoth og Faust fra Emperor og Casey Chaos fra Amen?

Jeg kom på dem etter at jeg sneiet innom Ministry i går, og her er intervjuet jeg gjorde i 2004. Sjekk ut albumet Gospels for the Sick (2005) nederst.

Og ett spørsmål melder seg: Hva har Casey Chaos gjort de siste ti årene?

PS! Sjekk ut debatten om nyanseforskjellene mellom europeisk og amerikansk EBM, sinnasynth, industrial, post-industrial og aggrotech her.

Rør en spiseskje amerikansk rockevokalist rundt i et halvkilo norsk black metal. Bruk en knivsodd Turboneger-bass som krydder, og la det heve i studioet til Knut «Euroboy» Schreiner. Resultat: Supergruppa Scum.

Vokalist Casey Chaos i det amerikanske metalbandet Amen har lenge vært en fan av norsk black metal, og har hatt et ønske om å stable et norsk-amerikansk band på bena. Nå er drømmen i ferd med å bli virkelighet i form av bandet Scum , og det er ingen smågutter han har fått med seg.
– Begrepet «supergruppe» er slikt som dere i pressen elsker å bruke, men jo – det er en interessant kombinasjon av musikere dette her, sier gitarist Samoth, fra de oppløste black metal-legendene Emperor – nå i Zyklon.

– Vi ville ikke være med på et rent black metal-prosjekt, men endte opp som noe alle var fornøyd med: En miks av klassisk black metal, industri-metal à la Ministry og punk/hardcore, sier trommeslager Faust, også med bakgrunn fra Emperor.

Spilte inn album

Med Happy Tom fra Turboneger (bass) og Cosmocrator fra Mindgrinder (gitar) i rekkene, vil tennene løpe i vann blant fans av ekstrem metal, punk og rock verden rundt. I september spilte bandet inn 14 låter i studioet til Knut Schreiner, som også bidrar musikalsk. Albumet har arbeidstittelen Gospels for the Sick.- Nå gjenstår litt vokal og miksing, samt å sile ut det beste materialet – og kanskje tilføre noen flere gjester på vokal og effekter, forklarer Samoth. 

– Casey ville bare gjøre ett opptak av hver låt, men der satte vi foten ned. Men vi brukte ikke mange opptak, og resultatet er et motstykke til dagen sterile og kliniske lydbilde der alle detaljer finpusses ned til minste detalj.

– Det er blitt en rock/metal-plate der du kan høre at det er mennesker som spiller, ikke maskiner. Jeg spiller for eksempel ikke helt feilfritt, sier Faust.

Gjenforening
Happy Tom kaller musikken «blood metal» i et intervju med det engelske magasinet Metal Hammer, mens Samoth foreslår «dødspunk».- Jeg har skrevet en del av materialet, og har tenkt mer rock enn i Zyklon og Emperor. Men helheten er utvilsomt metal, forklarer Samoth.
For black metal-kjennere representerer Scum også en annen milepæl. Det er første gang de gamle Emperor-kollegaene Samoth og Faust spiller på samme plate siden In the Nightside Eclipse fra 1994.

– Vi har alltid snakket om å gjøre noe sammen igjen, og dette var en god mulighet for oss til å spille sammen. Det er for tidlig å si hvor dette bærer hen, men jeg er åpen for å gjøre konserter. Casey er også sugen på å ta prosjektet videre, men nå skal vi i første omgang gjøre ferdig albumet og finne et passende plateselskap. Jeg håper det kommer ut i løpet av våren.

Opprinnelig publisert i Aftenposten. 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..