Kategorier
Journalistikk Mat

D2 fyller 10 år

Fredag 26. oktober 2007 kom det aller første nummeret av D2 ut, og i morgen er det tid for jubileumsnummer.

Redaksjonen går helt  X-Men 1991 – og nummeret er utstyrt med seks forskjellige omslag.

I mellomtiden: Min eneste upubliserte D2-sak fra høsten 2007, det tok vel noen år før jeg prøvde å være morsom igjen.

Kjøtt uten kommando

Vi har sansen for Gildes delikatessepålegg, men de bistre serveringskommandoene de utstyres med etterlater en vond bismak. Roastbeef skal «serveres på rugbrød ved siden av fersk salatblanding og pyntes med kapers, sprøstekt løk og remulade», mens provenceskinken skal «serveres ved siden av mozzarella- og tomatsalat og pyntes med olivenolje, basilikum, salt og pepper».

Det er så en skammer seg litt over sine magre ambisjoner dersom man bare slenger en skinkebit på en skive med smør.

Men nå er pålegget for de av oss med autoritetsangst kommet i butikkene, for mosaikkskinke med søt chili har fått et forløsende «gjerne» innbakt i teksten: «Serveres gjerne på lyst landbrød, med en grønn salat. Pyntes med strimler av gul og rød paprika og solsikkespirer.»

Og her er de to coversakene jeg rakk å gjøre i 2007; om OBOS med Sune Eriksen og bling med Veslemøy Aga og Simon Skreddernes. I tillegg laget jeg to andre større saker; om japansk rock, og visual-kei især, med Simon og Anders Kemp og en om cowboymote med Jørgen Gomnæs.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..