Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 5: Monster Allergy

I motsetning til Star School hadde 2004-serien Monster Allergy fortjent en lengre levetid enn de 14 numrene som ble utgitt.

Katja Centomo, Francesco Artibani, Alessandro Barbucci og Barbara Canepa
Monster Allergy nr. 1
Egmont Serieforlaget 2004
5/6

En ny vinner for fans av Harry Potter, W.I.T.C.H. og Dragonball.

Den som hadde vært 10 år igjen! Harry Potter og Ringenes herre fyller kinosalen, og i bladhylla følges fantasybølgen opp av W.I.T.C.H. og Dragonball. Månedsheftet Monster Allergy melder seg umiddelbart på i det gode selskap, som en spennende og vellaget serie med handlekraftige unger, slimete monstre og mild uhygge.

Beate Poteta er nyinnflyttet i Oldmill Village, den gamle delen av storbyen Bigburg. Hun havner raskt på kant med de populære jentene i nabolaget, og blir isteden venn med den gåtefulle nabogutten Zick. Han forsøker å holde sine mystiske evner hemmelig, blant annet er han den eneste som kan se alle de tallrike monstrene og spøkelsene i Bigburg. I tillegg er han astmatisk mobbeoffer, og er allergisk mot det meste.

Utgangspunktet er med andre ord perfekt for spennende eventyr for unge fantasyfans, og den innledende historien er både tiltalende tegnet og elegant fortalt – med alt fra vanlig ungdomsliv til mysterier, død og overraskende vendinger som ingredienser.

Streken er mangainspirert og minner sterkt om Disney-serien W.I.T.C.H., men Monster Allergy appellerer i større grad til både gutter og jenter. Italienerne Alessandro Barbucci og Barbara Canepa var med å utvikle W.I.T.C.H., mens Monster Allergy er laget etter at serieskaperne takket for seg i Disney-konsernet i 2000.

Serien debuterte på det franske albummarkedet våren 2003, og fikk i høst sitt eget månedsblad i Italia. Ironisk nok skal Disney ha kjøpt rettighetene til å distribuere og utvikle serien videre, og i Norge starter bladet friskt med et opplag på 30.000 eksemplarer. Jeg blir ikke overrasket om det øker i løpet av året.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..