D2 for ti år siden: Allemannsfiske

Det var da veldig mye jeg skreiv om fisking i 2008 …

Sjøørreten er vår mest demokratiske fisk, mener sportsfiskeren og skribenten Ingar Heum. Nå har han hyllet fisken og faget i Sjøørretboka – saltvann.

– Sjøørretfiske er utvilsomt en av de mest utbredte fiskeformene i Norge, og har særlig hatt en enorm vekst de siste 10-15 årene. På denne tiden fisker mange hundre sjøørretfiskere i Oslofjorden hver helg, forteller Heum.

Han innrømmer at ørretfiske kanskje ikke rager like høyt som laksefiske blant garvede sportsfiskere, kveite blant havfiskere og storgjedda blant innlandsfiskerne på Østlandet, men fordelen med sjøørreten er at den er gratis å fiske, krever lite utstyr og er den eneste arten du kan håpe å få på kroken i alle fylker langs norskekysten.

– Sjøørretfiske er absolutt noe for nybegynnere, men det kan kreve litt tålmodighet, og det er alltid en stor fordel å kunne slå følge med noen som har mer erfaring. Mange som begynner med sjøørretfiske opplever at man først begynner å dra fisk når man har knekt noen av basiskodene, da kommer ketsjupeffekten – det gjelder altså å ikke gi opp etter første forsøk, avslutter Heum.

Opprinnelig publisert i D2 fredag 2. mai 2008.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: