Kategorier
Skjønnlitteratur

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 4

Stopp pressen! Jeg leste Elvis Olsen lever av Willy Ustad, og den var sannelig ikke så dum heller. Jeg tror sannelig jeg leste Brooklynsk dårskap også, men husker ikke stort av den.

Willy Ustad
Elvis Olsen lever
Cappelen 2006

Sneifjell er bygda der ungdom produseres for eksport og sladder er den eneste vekstindustrien. 23-åringen Elvis Olsen bruker sex appeal for å oppnå små fordeler, og vet at en god barbering utgjør forskjellen mellom arbeidsledig og slask. Her vikles han inn i en underholdende røverhistorie med romantiske anslag, fint sjonglert og krydret med et skarpt blikk på livet i Bygde-Norge.

Paul Auster
Brooklynsk dårskap
Aschehoug

Heimstaddikter Paul Auster tar den kreftsyke forsikringsagenten Nathan Glass tilbake til begges kjære Brooklyn. Nabolaget har forandret seg mer enn hovedpersonen, og Auster bretter ut et rollegalleri av såpeopera-aktige proporsjoner i året før terrorangrepene på New York. Dette er en mer jordnær Auster enn i for eksempel New York-trilogien, men nettopp derfor et fint sted for nybegynnere.

Tim Flannery
The Weather Makers
Allen Lane 2006

Flannery påpeker at rundt 70 prosent av jordas nålevende befolkning fortsatt kan være i live i 2050, så derfor er det nødvendig å ta grep for å unngå at sivilisasjonen kollapser som følge av klimaendringer. Hvis alle som kan, tar ansvar for å begrense CO2-utslippene kan vi redde ni av ti utrydningstruede dyrearter, begrense ekstremværet og redusere faren for at Golfstrømmen og regnskogene i Amazonas kollapser.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..