Kategorier
Skjønnlitteratur

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 6

Jeg leste første bind av Stephen Kings The Dark Tower tidlig i 1990-åra, men har ennå ikke kommet meg videre til bind to.

Stephen King
Det mørke tårn II: De utvalgte
Damm 2006

Det sju romaner sterke opuset Det mørke tårn er skrevet mellom 1982 og 2004, og kan ses på som en oppsummering av Stephen Kings forfatterskap – med like biter fantasy, science fiction, skrekk og western. Detaljer herfra dukker også opp i flere av hans andre romaner. Først nå kommer andre bind på norsk, og sagaen er inspirert av dikt av Robert Browning og T.S. Eliot, Tolkiens Ringenes herre og Clint Eastwoods spaghettiwesterns.

Ryszard Kapuscinski
The Emperor
Penguin Classics 2006

Like etter at Haile Selassie, keiseren av Etiopia, ble tuppet ned fra tronen i 1974 – etter et styre som varte 44 år – reiste den polske journalisten Ryszard Kapuscinski til landet. Portrettet av keiserens raknende imperium er en klassiker innen reportasjeboka, og nå har Penguin Classics gjort det tilgjengelig for nye lesere sammen med Kapuscinskis Shah of Shahs – en lignende reportasje fra sjahens Iran.

Morten Ramsland
Hundehode
Aschehoug 2007

Dansk-norske Morten Ramsland romandebuterte med Akaciedrømme i 1998, og opplever nå det store gjennombruddet med Hundehoved. Den har solgt 110.000 eksemplarer i Danmark, og er oversatt til 12 språk. Vi siterer like greit Litteratursiden.dk: «En forrygende slægtsroman om en norsk-dansk familie fra 1930’erne til i dag. Fuld av overraskelser, grotesk og morsom er den helt fortjent røget lige ind på bestsellerlisterne.»

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..