Kategorier
Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 7

Jeg kom meg omsider inn i forfatterskapet til Jonathan Lethem med The Fortress of Solitude i fjor, men Moderløse Brooklyn venter fortsatt i hylla. Love Hina har jeg også lest.

Jonathan Lethem
Moderløse Brooklyn
Damm 2006

Damm er inne i en god stim med å få introdusert flere av USAs ledende samtidsforfattere i Norge, og nå er turen kommet til Jonathan Lethem. Han sjonglerer uanstrengt litterære sjangre – ofte i samme bok – fra krim og science fiction til noveller og oppvekstromanen. Moderløse Brooklyn handler om en privatdetektiv med Tourettes syndrom, og denne sprelske romanen var Lethems store gjennombrudd da den ble utgitt i 1999.

Ken Akamatsu
Love Hina bok 1
Schibsted 2006

Keitaro Urashima er 19 år, uten dame og jobb, og med en drøm om å komme inn på universitetet i Tokyo. Så blir han ufrivillig husvert på et jentepensjonat, og såpeoperaen kan begynne. Love Hina er en arketypisk japansk tegneserie, spekket med sterke følelser, romantikk, bløt humor og mengder av jenter i skoleuniformer. Denne første av 14 bøker trykkes i et opplag på 135.000 eksemplarer, og blir uvant lesning for de som får den som bonus i månedens Pondus-hefte.

Magnus Linton
Americanos
Arena 2006

Denne politiske reisereportasjen blant Latin-Amerikas nye generasjon opprørere fikk svenske kritikere til å ta fram superlativene i fjor, og nå slippes den i paperback. Linton starter i Buenos Aires i Argentina, besøker indianeropprørere i Bolivia, jordokkupanter i Brasil og geriljafeminister i Colombia, og avslutter i den latinamerikanske metropolen Los Angeles. Et portrett av de revolusjonære drømmene som har gjenoppstått i markedsliberalismens aske.

 

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..