Kategorier
Sakprosa Skjønnlitteratur

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 11

Jeg bladde litt i Vinduet, om ikke annet.

Patrick O’Brian
Den ødeste øy
Oktober 2006

Splitte mine bramseil! Det femte av totalt 20 bind i sagaen om kaptein Jack Aubrey kommer nå på norsk, og det er ikke måte på hvilke ramsalte eventyr vi blir kastet ut i. Kaptein Bligh, fra sagnomsuste «Bounty», må reddes, og kapteinen setter kursen for Australia med et skip lastet med straffanger og en stygg epidemi. Første bok ble filmatisert som Master and Commander i 2003, men det ser dessverre mørkt ut for en oppfølger.

John Gribbin
The Fellowship
Penguin 2006

8. november 1660 samlet en gruppe menn seg i London, fast bestemt på å forandre verden. De var interessert i det samtiden døpte «naturfilosofi», i dag kjent som «vitenskap». I sin bok nummer 100 forteller astrofysiker John Gribbin historien om den vitenskapelige revolusjonen, og hvorfor den utviklet seg i det protestantiske England – der ideene etter Galilei og Copernicus kunne blomstre utenfor den katolske kirkens nedslagsfelt. Nå i paperback.

Henrik H. Langeland (red.)
Vinduet nr. 2
Gyldendal 2006

Med grå layout og temaer som «feilkontekstualiserte bokomtalar av Orhan Pamuks siste roman» er Vinduet fortsatt ingen kioskvelter, men her er også friske takter. Ved siden av noveller, intervjuer og sprenglærde essays, får vi visuell poesi fra Matias Faldbakken, et litterært indeks og Are Kalvøs guide til litteraturfestivaler. Dessuten: Alice Munro, Markus Midré, Diana Burazer og Espen Stuelands gjennomgang av poesiåret 2005.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..