Kategorier
Sakprosa Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 19

Jeg har lest flere av albumene, men ikke alle, så bokserien Legenden om Blueberry er nok en av de aller mest kritikkverdige unnlatelsessyndene du finner i mine bokhyller. Serien gjenutgis nå i myke permer. 

Mer Blueberry her.

Jean-Michel Charlier og Jean Giraud
Legenden om Blueberry 1
Egmont 2006

På 1960-tallet ble westernsjangeren revolusjonert av europeere. I 1963, året før Sergio Leones spagettiwestern For en neve dollar, skapte to franskmenn tegneserien om kavaleriløytnant Michael Steven Donovan, med kallenavnet «Blueberry». Charlier døde i 1989, mens Giraud nylig avsluttet eposet med albumet Dusty. Nå snur forlaget bunken med første bind, «Ungdom og borgerkrig», i en bokpresentasjon av tidenes kanskje aller beste westernserie.

Philippe Sands
Lawless World
Allen Lane 2006

Paperback-utgave av boka om Irak-krigen som i høst skapte store bølger i britisk og amerikansk presse. Sands bidrar også med helt nye innspill om det han beskriver som «skitne triks» i den pågående okkupasjonen. Blant annet hevder forfatteren å ha bevis for at George W. Bush tok avgjørelsen om invasjon allerede i januar 2003 – uten Sikkerhetsrådets godkjennelse, men med støtte fra Tony Blair.

Arto Paasilinna
Den ulende mølleren
Aschehoug 2006

«Barnet må rett som det er snus og vendes på av moren, ellers utvikler det seg til en styggelig slukøret mann,» heter det om Gunnar Huttunen, hovedpersonen i den andre av finske Arto Paasilinnas romaner som er oversatt til norsk. Gunnar har store ører, men de er ikke utstående, noe som tyder på at han ble stelt godt som spebarn. Men han har en annen svakhet: Han må stadig ut i skogen for å ule litt.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..