Kategorier
Sakprosa Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 20

Gjett hvem av disse jeg har lest.

Joyce Carol Oates
Niagara
Pax 2006

Er du fascinert av Niagarafossen? Har du drømt om å balansere over på line eller seile nedover i en tønne? Denne 500 siders familiesagaen fra en USAs fremste samtidsforfattere spenner over tre tiår, og innledes med at nygifte Gilbert Erskine hiver seg ut i fossen dagen etter bryllupet. Los Angeles Times og Kirkus Reviews mener denne er blant Oates’ beste bøker, mens New York Times synes boka var «et interessant sted å besøke, men ikke å bo».

Jason
Hemingway
Carabas 2006

Ernest Hemingway sliter med å få endene til å møtes i 1920-tallets Paris, og får James Joyce, F. Scott Fitzgerald og Ezra Pound med på et bankran. Det begynner som en nøktern hverdagsskildring og ender i et blodig drama inspirert av Quentin Tarantinos Reservoir Dogs. Serieskaper John Arne Sæterøy lar dessuten figurene være sultende serieskapere framfor romanforfattere. Nominert til pris for beste manus på vinterens Angoulême-festival, og foreløpig bare tilgjengelig på fransk.

Anne Eriksen og Torunn Selberg
Tradisjon og fortelling
Pax 2006

Kjedelig versjon: En innføringsbok i forskning ikke-materiell folkekultur. Morsom versjon: En utforsking av den historiske populærkulturen med fokus på folkeeventyr, sagn, ballader og gamle og nye myter. Bak tørre kapitteltitler som «narrativitet og muntlige sjangrer» skjuler det seg opplysende analyser av Olden mineralvann, brødrene Grimm og urbane myter.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..