Kategorier
Sakprosa

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 24

Dette er eneste gang jeg har rost en plateliste fra Thorstein Selvik for å være «frisk», men tolv år senere ser jeg at rosen bygger på en misforståelse. Lista var nemlig rangert etter utgivelsesår. 

Tony Russell og Chris Smith
The Penguin Guide to Blues Recordings
Penguin 2006

Da finansmannen Thorstein Selvik nylig presenterte tidenes 400 beste album i Dagens Næringsliv, var det bluesartistene Robert Johnson og W.C. Handy som toppet lista. Utvilsomt et friskt synspunkt i en tid da bluesen undervurderes, og alle nysgjerrige bør sjekke ut denne omfattende guiden til de viktigste platene fra over tusen forskjelige bluesartister.

Ron Suskind
The One Percent Doctrine
Simon & Schuster 2006

Hva vet du om USAs kontraterrorisme? FBI, CIA og NSA kjenner du fra utallige filmer og tv-serier, men her viser journalist Ron Suskind hvordan disse «usynlige» agentene jobber, samtidig som han beskriver de økende motsetningene mellom ideologene i Det hvite hus og de profesjonelle agentene i CIA. George W. Bush og Dick Cheney får hard kritikk, og tittelen er hentet fra Cheneys 2001-krav om at det skulle reageres mot alle farer der det var én prosent sjanse for at de var ekte.

Kouta Hirano
Hellsing bok 1
Mangismo 2006

Klar for en dose trash? Denne japanske tegneserien er en frisk miks av den industrialiserte vampyrjakten fra Blade-filmene, de katolske konspirasjonsteoriene fra Da Vinci-koden, blodsprutende splatter og japanske overdrivelser. I hovedrollene: Protestantiske vampyrjegere med vampyrer på lønningslista, i strid med sine mer konservative katolske kolleger fra Vatikanet.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..