Kategorier
Sakprosa Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 26

Nei, jeg har fortsatt ikke lest ferdig Aniara og jeg fikk heller ikke med meg Torshovteatrets oppsetning i vår. Men jeg har fortsatt boka i hylla!

Harry Martinson
Aniara
Pax

Science fiction-lyrikk er ikke hverdagskost, men dette prosadiktet av den svenske nobelprisvinneren Harry Martinson (1904–1978) er en klassiker. Vi tas med til romfergen Aniara, som frakter mennesker bort fra en jordklode ødelagt av krig og miljøkatastrofer. «Skrekken ser i altfor klare verdensrom / og gjennomskuer uten tanker alt. / Uavkortet gis rommets glassklare død / Uavkortet gis tomheten som underletter / det meningsløses gjennomsiktighet.»

Jeph Loeb og Tim Sale
Supermann: Årets mann
Egmont 2006

Glem filmen, her kommer den eneste Supermann-historien du trenger i år. Serieskaperne Jeph Loeb og Tim Sale har skapt en karriere av å utforske superheltenes tidlige år, gjerne skildret med var naturalisme og sår nostalgi. Nå er turen kommet til Supermann, fra puberteten i Smallville til de første møtene med Lex Luthor, skildret gjennom øynene til de som står ham nærmest. Flotte saker!

Tore Janson
Romerinner og romere
Pax 2006

I oppfølgeren til suksessen Latin vender Tore Janson blikket vekk fra Roms eliter, og undersøker dagliglivet til kvinner, frigitte slaver, prostituerte, kristne martyrer, poeter, menige soldater og folk i provinsene. Boka er basert på historier gravd fram fra rettsnotater, gravskrifter, brev og andre kulturhistoriske kilder for å gi et tverrsnitt av det romerske samfunnet.  

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..